Un nou atac sângeros zguduie lumea: 15 oameni au murit. Mulți răniți

| 15 aug, 13:48

Cincisprezece persoane, între care şase atacatori, au fost ucise luni într-un atac asupra unei tabere a ONU şi într-un schimb de focuri cu forţele Naţiunilor Unite în Timbuktu, a informat marţi Misiunea integrată a Naţiunilor Unite pentru stabilizare în Mali (MINUSMA) într-o declaraţie de presă citată de dpa, potrivit Agerpres.

Cinci gărzi de securitate din Mali, un poliţist şi un civil au fost ucişi şi o gardă de securitate locală şi şase militari din forţele de menţinere a păcii au fost rănite în atacul iniţial. Doi dintre răniţi au suferit răni grave. Şase atacatori au fost împuşcaţi mortal după ce ONU a trimis elicoptere şi forţe de reacţie rapidă la locul atacului.

Acesta a fost al doilea atac asupra forţelor ONU de menţinere a păcii în Mali într-o singură zi; patru oameni au fost ucişi - printre care doi atacatori - şi unul rănit într-un atac care a avut loc la primele ore ale zilei de luni la tabăra ONU din Douentza, din regiunea Mopti.

"Nu am suficiente cuvinte pentru a condamna acest act laş şi vrednic de dispreţ care are loc la câteva ore după atacul terorist de la Douentza", a spus Mahamat Saleh Annadif, şeful MINUSMA, citat într-o declaraţie de presă. "Crimele odioase" nu vor afecta hotărârea misiunii ONU de a-şi îndeplini mandatul, a adăugat Annadif, care a cerut guvernului din Mali să conlucreze cu ONU pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe făptuitori.

Tag-uri: atac sangeros, onu, tabara
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ