Un nou cartier în Capitală cu 25.000 de apartamente, mall și spital. Cum va arăta VIDEO

| 11 dec, 2013

Aproximativ 25.000 de apartamente, școală, grădiniță, spital, mall şi biserică urmează să fie construite în complexul rezidențial Ghencea-Alexandria, a anunțat marţi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Proiectul va fi finanțat integral de o companie chineză, cu care Vanghelie abia a semnat un acord, scrie b365.

Terenul pe care se vor construi cele aproximativ 25.000 de apartamente este proprietatea statului român, în administrarea primăriei Sectorului 5, dar o parte din teren aparține Ministerului Apărării Naționale, a precizat Vanghelie, care a subliniat că au început demersurile pentru ca primăria să ocupe și acea parte.

Terenul total pe care se va desfășura proiectul are 187 de hectare, iar primăria are sub administrare, la acest moment, 110 hectare.

Întrebat de momentul începerii și momentul încheierii proiectului, Vanghelie a declarat că va anunța acest lucru pe parcurs și "să nu ne grăbim, ca să nu ne speriem unii cu alții". "Suntem în faza de a ajunge la studiile de fezabilitate", a precizat primarul.

Vanghelie a precizat că terenul este în administrarea Sectorul 5 de doi ani.

Proiectul cu cele 25.000 de locuințe  ar urma să fie realizat exclusiv din investiția companiei chineze. Întrebat la cât se ridică investiția pentru acest proiect, primarul Vanghelie a declarat "nu discutăm cifre...haideți să depășim, să ajungem la un alt stadiu". Și investitorul chinez a declarat că nu s-a evaluat încă investiția.

Totuși, primarul Sectorului 5 a declarat că ar putea estima investiția la un miliard de euro doar pentru spațiul locativ, dar nu poate estima și pentru zona comercială.

O parte din apartamentele ce urmează a fi construite vor fi apartamente sociale, având prioritate la achiziționarea lor locuitorii Sectorului 5. "Celelalte vor fi vândute la un preț rezonabil, aproximativ 400 de euro/ mp", a precizat primarul.

Marian Vanghelie a precizat că în complexul Ghencea-Alexandria se va construi "un oraș". Astfel, pe lângă cele 25.000 de apartamente, urmează să fie construite o școală, o grădiniță, un spital, biserică, mall și centre comerciale. Vanghelie a mai precizat că cererea de locuințe în Sectorul 5 este de aproximativ 10.000.

Primarul a spus că demararea proiectului are legătură și cu venirea premierului chinez la București.

Compania care va finanța proiectul este Ning Jiang Shandong Construction Group, iar președintele și directorul general al companiei, Yong Gencai, a semnat, marți, un acord de partenierat cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. Compania a mai demarat un astfel de proiect în Craiova.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ