Un nou mall se va construi în Bucureşti. În ce zona va fi situat proiectul de 180 de milioane de euro

| 05 noi, 2013

Compania portugheză Sonae Sierra şi dezvoltatorul irlandez Caelum Development anunţă din nou începerea construcţiei centrului comercial ParkLake din cartierul Titan din Bucureşti, noul termen prezentat fiind luna decembrie, în condiţiile în care a fost obţinută autorizaţia de construcţie.

Centrul comercial, cu o suprafaţă totală de 70.000 metri pătraţi, 200 de magazine şi 2.600 de locuri de parcare, urmează să fie deschis în 2016, după investiţii de 180 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al dezvoltatorilor, citat de gândul.info.

"Autorizaţia de construire pentru ParkLake, primită în septembrie 2013 şi care include îmbunătăţirile la nivelul conceptului centrului comercial aduse de cei doi parteneri din cadrul joint venture-ului, permite începerea dezvoltării. Licitaţia pentru lucrările de construcţie se află în desfăşurare, iar lucrările vor începe în decembrie 2013", se arată în comunicat.

Proiectul a fost anunţat în urmă cu peste cinci ani de către Caelum Development, care estima o investiţie de circa 500 milioane de euro pentru o suprafaţă de 110.000 de metri pătraţi. În 2008, Sonae Sierra s-a asociat cu Caelum pentru dezvoltarea proiectului, însă în cele din urmă a ieşit din parteneriat, pentru a reveni în 2012.

ParkLake Plaza va fi amplasat pe Bulevardul Liviu Rebreanu, lângă Parcul Titan, din sectorul 3, pe un teren de 8,2 hectare, achiziţionat de Caelum Development în 2006.

În urmă cu aproximativ un doi ani, Caelum anunţa că a început lucrările de construcţie la centrul comercial, ajustat însă din punct de vedere al suprafeţei la 67.000 metri pătraţi. De atunci nu au mai fost anunţuri oficiale, însă potrivit informaţiilor din piaţă lucrările au fost oprite încă de anul trecut.

ParkLake Plaza va include o zonă de restaurante internaţionale cu peste 20 de unităţi, un multiplex Cinema City cu 16 săli, un hipermarket Cora cu o suprafaţă de 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home şi mai multe magazine de modă precum H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius şi Massimo Dutti, Bershka.

Centrul va oferi 2.700 de spaţii de parcare la subsol şi o varietate distinctă de activităţi de timp liber şi sporturi aflate în legătură cu parcul.

Sonae Sierra deţine 49 de centre comerciale şi este prezentă în 12 ţări, administrând peste 85 de astfel de proiecte, cu o valoare de piaţă de 5,8 miliarde de euro şi cu o suprafaţă totală închiriabilă de peste 2,3 milioane mp. În România, compania deţine River Mall din Râmnuicu-Vâlcea şi a anunţat înainte de criză dezvoltarea de centre comerciale la Craiova şi Ploieşti.

Caelum Development este o companie specializată în investiţii şi dezvoltare imobiliară, deţinută de un grup privat de investitori irlandezi. Compania are sediul central în Varşovia şi un portofoliu de 36 de proiecte în Europa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ