Din 2014 va începe construcţia unui nou mall în nordul Capitalei

| 10 noi, 2013

Compania Benevo, cu acţionari canadieni, vrea să înceapă în prima parte a anului viitor construcţia centrului comercial Victoria City, pe fosta platformă Textila Dacia, unde intenţionează să dezvolte, în a doua fază, o clădire de birouri de 11 etaje, a declarat Michael Topolinski, fondatorul firmei.

"Până la finele anului Victoria City va fi închiriat în proporţie de 70%, vom avea autorizaţia de construcţie în următoarele săptămâni şi vrem să începem construcţia devreme anul viitor. Vom construi 36.000 metri pătraţi GLA (suprafaţă închiriabilă). Pe o parte din teren vom dezvolta un turn de birouri, lângă centrul comercial. Aceasta va fi a doua fază a proiectului, turnul va avea 15.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă şi 11 etaje şi va fi primul turn de birouri din Bucureştii Noi. Apropierea de metrou face atractivă zona pentru companiile care caută spaţii de birouri. Companiile ţintă sunt cele din tehnologie şi din farma", a spus Topolinski pentru MEDIAFAX.

Benevo a anunţat în aprilie că vrea să înceapă construcţia centrului comercial în acest an, însă Topolinski precizează că iniţierea dezvoltării a fost întârziată de procesul de autorizare şi de închiriere.

"Vom alege contractorul general în 30 de zile şi să începem construcţia în două luni. Vom finaliza construcţia în primul trimestru din 2015, iar dezvoltarea clădirii de birouri o vom începe după aceea", a continuat omul de afaceri canadian, prezent pe piaţa românească din 2007.

Până acum, compania a încheiat contracte de închiriere cu Cora, H&M, C&A, Inditex (Pull&Bear, Stradivarius, Bershka), Deichmann, CCC, Takko, Mango, Koton, Cinema Grand.

"Vom avea soluţii de entertainment, plus retaileri pe care nu i-aţi mai văzut până acum în România. Centrul va avea parter, plus un etaj şi 1.300 locuri de parcare, iar pentru dezvoltare avem deja finanţare. Vrem să obţinem finanţare şi pentru birouri, dar trebuie să ne ocupăm acum de pre-închirieri, de design", a afirmat Topolinski.

Benovo deţine în Bucureşti câteva sute de apartamente şi a achiziţionat, de asemenea, platformele industriale Vulcan şi Aversa, pentru 21,6 milioane de euro, respectiv 17,3 milioane de euro. Pentru terenul de la Textila Dacia, compania canadiană a plătit circa 40 de milioane de euro.

"În 2012, Benevo a cumpărat platforma Vulcan, pentru 21,6 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacţii. Am adus NEPI (New Europe Property Investments) în proiect (cele două companii intenţionau să dezvolte un centru comercial, n.r.). Am făcut toate pregătirile pentru dezvoltare, am avansat în procesul de închiriere, am obţinut PUZ-ul, finanţarea şi am terminat designul şi odată toate acestea finalizate, NEPI a vrut să cumpere acţiunile mele şi eu am zis ok. Mi-am vândut partea mea pentru un profit foarte, foarte bun", a afirmat Topolinski.

În plus, omul de afaceri canadian spune că în prezent Benevo caută să cumpere terenuri în Bucureşti pentru alte proiecte de retail şi de birouri, dar şi pentru construcţia de ansambluri rezidenţiale.

"Vom deveni mai activi pe rezidenţial. Vrem să cumpărăm terenuri de mai mult de 5 hectare pentru dezvoltare de locuinţe. Vrem să dezvoltăm proiecte mari. Este un bun moment pentru a cumpăra terenuri pentru proiecte rezidenţiale. Vrem să facem lucrările de pre-dezvoltare şi să începem construcţia când vor fi condiţii pe piaţă. Planurile prevăd ca în 2015 să începem construcţia de locuinţe. O parte dintre locuinţe se vor adresa programului «Prima Casă». Cred că programul va continua, pentru că este o modalitate sigură pentru bănci de a acorda credite, fără a pierde bani", a explicat Topolinski.

În ceea ce priveşte piaţa de retail, el crede că mai este loc de proiecte de acest tip în Bucureşti, dar cele care urmează să fie dezvoltate trebuie să fie foarte bine localizate, să aibă cel mai bun concept şi să fie făcute foarte bine.

"Acum trebuie să faci o treabă excelentă peste tot. Acum 5-10 ani puteai să construieşti proiecte care astăzi n-ar mai merge. Acum trebuie să faci totul aşa cum trebuie făcut. Trebuie să ai acces, locaţie, transport public. Metroul este cheia acum pentru orice tip de dezvoltare. Chiar dacă este retail sau birouri, metroul este esenţial pentru a avea un proiect de succes", a conchis Topolinski.

Centrul comercial Victoria City va avea 68.000 metri pătraţi, iar unul dintre chiriaşi va fi Cora. Victoria City Lifestyle Retail Center este dezvoltat în parteneriat cu firma CD Capital Partners, tot cu acţionari canadieni.

Prin intermediul grupurilor de companii din România, Benevo Capital a investit pe piaţa locală de retail şi rezidenţială din anul 2007.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ