Sorin Oprescu vrea să înfrăţească Bucureştiul cu Bagdadul

| 29 oct, 2013

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să încheie un acord cu Bagdadul cu scopul de „a întări legăturile de prietenie, cooperare şi înţelegere” ale Bucureştiului cu capitala Irakului, se arată într-un proiect ce va fi supus votului joi, în şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti.

În expunerea de motive a proiectului, Sorin Oprescu spune că Bucureştiul şi Bagdadul vor coopera în domeniile culturii, mediul înconjurător, educaţiei, turismului şi investiţiilor.

Cele două oraşe vor colabora în baza unei „înţelegeri de colaborare” în 12 puncte. Cele două administraţii locale vor colabora inclusiv în educaţie prin schimburi de experienţă. În domeniul culturii şi artelor, edilii din cele două oraşe vor face schimburi de experienţă prin organizarea unor delegaţii şi în acelaşi timp vor face expoziţii, festivaluri, seminarii şi conferinţe.

De asemenea, în domeniul sportului, în turism şi în asistenţă socială cele două părţi vor colabora prin organizarea de tabere de instruire. Edilii celor două capitale îşi vor face vizite reciproc în fiecare an.

În contractul de înţelegere, ce va fi încheiat pe o perioadă nedeterminată, se arată că „orice diferende care vor apărea în implementarea înţelegerii vor fi rezolvate amiabil, prin dialog între părţi”. În cazul în care una dintre părţi vrea să renunţe la contract acest lucru se va întâmpla după trei luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ