Un nou medicament va fi scos de pe piaţă

| 10 noi, 2013

Toate pastilele şi supozitoarele Gynipral vor fi retrase de pe piaţă, până la jumătatea acestei luni. Acest medicament era prescris gravidelor cu risc crescut de naştere prematură. Agenţia Europeană a Medicamentului a constat că pastilele pot provoca boli cardiovasculare grave, atât în cazul mamei cât şi al fătului, informează RomâniaTv.net.

"Există o dată limită până când poate fi retras de piaţă: 19 noiembrie. S-a dovedit că aceste efecte secundare cardiovasculare pot persista şi chiar pot cauza şi fătului şi de aceea au fost retrase comprimatele şi supozitoarele, dar nu şi varianta injectabilă. Problema este că nu prea sunt alte variante de înlocuire a acestui tratament. În ceea ce priveşte un risc de naştere prematură la femeile care au fie o vârstă înaintată, fie din cauza lungimii colului uterin", a declarat pentru România TV Beatice Speteanu, farmacist.

Colegiul Farmaciştilor din România face apel la vigilenţa maximă în depistarea medicamentelor contrafăcute, avertizând că fenomenul este din ce în ce mai amplu la nivel mondial, nu doar în România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ