Ministerul Sănătăţii a pregătit 600.000 de doze pentru campania de vaccinare antigripală

| 27 noi, 2013

Ministerul Sănătăţii se declară pregătit pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală la recomandarea specialiştilor Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit unui comunicat al MS, transmis marţi Agerpres, din cantitatea de 600.000 de doze de vaccin antigripal, pe care ministerul le-a achiziţionat pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală, primele 200.000 de doze se află în depozitul CN Unifarm S.A, iar în cursul zilei de miercuri urmează a fi distribuite în teritoriu către direcţiile de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie.

MS mai precizează că restul de 400.000 de doze va intra în depozitul Unifarm în cursul acestei săptămâni, iar în perioada următoare, în funcţie de necesităţile de campanie antigripală şi a recomandărilor venite din partea specialiştilor INSP cu privire la activitatea virozelor respiratorii, se va planifica distribuţia dozelor în teritoriu.

De asemenea, în prezent, la Institutul Cantacuzino s-au înfiolat deja 212.000 de doze de vaccin antigripal autohton, urmând ca restul dozelor angajate de institut să fie finalizate în cursul lunii decembrie.

Conform analizelor efectuate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Naţional de Sănătate Publică şi ale Centrului Naţional de Gripă din INCDMI Cantacuzino, până în prezent, campania de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ