TREBUIE SĂ ȘTII! Există un factor ce ne afectează până la a PATRA GENERAȚIE

| 08 aug, 2014

Nașterea prematură se aplică tuturor celor născuți înainte de 37 săptămâni. Această dezvoltare insuficientă poate conduce la o varietate de complicații care includ deficiențe cognitive, probleme respiratorii, digestive și anormalități vizuale.


Un nou studiu a demonstrat că stresul în timpul sarcinii nu doar scurtează perioada sarcinii, ci poate afecta până la următoarele patru generații. Cercetarea a fost condusă de Gerlinde Metz, de la Universitatea din Lethbridg și a fost publicat în BMC Medicine.

 

CITEȘTE ȘI: MAME LA VÂRSTE FRAGEDE: Judeţele cu cele mai multe gravide minore

 

Stiudiul a examinat efectul stresului în cazul șoarecilor, șoarecii  normali, sănătoși au sarcini care merg ca la carte, cu foarte puține variații între indivizi.

 

CITEȘTE ȘI: VIDEO Se întâmplă o dată la 100 de milioane de sarcini. Ce au descoperit medicii în pantecele acestei femei

 

"Am demonstrat că stresul la nivelul generațiilor devine suficient de puternic să scurteze  durata sarcinii la șoareci și să aibă efecte asupra nașterii premature la oameni. ". O descoperire surprinzătoare este aceea că stresul, de la cel ușor până la cel mediu are un efect pe parcursul mai multor generații. Astfel, efectul stresului CREȘTE cu fiecare generație.

Aceste descoperiri au implicații în afara sarcinii, cauzele multor afecțiuni putând fi conectate cu experiențele înaintașilor noștri. Când înțelegem mai bine mecanismul moștenit al semnăturii epigenetice, putem să prognozăm riscul îmbolnăvirii și reduce riscul potențial al bolii.

 

 

 

Sursă: iflscience.com

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ