Ministerul Justiţiei renunţă la proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale

| 06 feb, 09:41

Ministerul Justiţiei renunţă, cel puţin deocamdată, la proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale. "Ministerul Justiției nu este preocupat să elaboreze un astfel de proiect de lege", se arată într-un comunicat al instituţiei.

UPDATE Instituția că, în prezent, centralizează deciziile pronunţate de CCR cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Anunţul vine la doar câteva ore după ce Florin Iordache anunţa că Ministerul Justiţiei va pune astăzi în dezbatere un nou proiect de lege cu privire la modificarea Codurilor penale. Consiliul Superior al Magistraturii spune însă că a primit proiectul de la Ministerul Justiţiei pentru avizare şi stabileşte un calendar.

ORA 13:55 La scurt timp după comunicatul transmis anterior, Ministerul Justiţiei revine cu o erată: "Ministerul Justiției nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la actele normative menționate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare", se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Ministerului transmis Ştirilor TVR.

ORA 13:50 "În vederea elaborării proiectului de lege privind modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, Ministerul Justiției va centraliza deciziile Curții Constituționale, precum și punctele de vedere ce vor fi înaintate. După analiza acestora urmează ca proiectul de lege să fie pus în dezbatere publică", informează Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă.

 

----

 

"Am afirmat tot timpul şi-mi asum că era necesară o ordonanţă care să pună în concordanţă deciziile de neconstituţionalitate ale Curţii Constituţionale (...) CCR a stabilit, acum două săptămâni, că mai sunt încă patru pevederi. În legea pe care eu o voi supune astăzi în dezbatere publică vor apărea şi acele patru prevederi neconstituţionale", a declarat Florin Iordache, luni dimineaţă.

Tag-uri: Florin Iordache
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ