UN NOU SENATOR trimis în judecată pentru evaziune fiscală. CINE este pe lista neagră

| 02 apr, 13:36

Senatorul Ionuţ Elie Zisu a fost trimis în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), transmite Agerpres.

PÎCCJ afirmă că Zisu este spus sub acuzaţia de evaziune fiscală, informează un comunicat al PÎCCJ transmis joi.

Potrivit sursei citate, prejudiciul total estimat a fi adus bugetului de stat este în cuantum de 1.612.509 lei, iar în vederea recuperării acestuia procurorii au dispus instituirea unor sechestre pe bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor în dosar. 

Au mai fost trimişi în judecată Stelian Grosu, George Nivaci, Nicolae Cioti, Stelian Tocia, Stelian Marius Caracota, Mihai Giumba, Iuliana Cristina Emilian, Sabina Maria Dănilă, sub acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală. 

Potrivit anchetatorilor, Ionuţ Elie Zisu, în calitate de administrator al SC GFS DFR SRL, a omis să constituie şi să vireze acciza datorată bugetului consolidat al statului, ca urmare a evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori a evidenţierii altor operaţiuni fictive. 

"Totodată, inculpatul Grosu Stelian, în calitate de responsabil al magazinului din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa (calitate cu care a fost învestit de administratorul SC GFS DFR SRL, inculpatul Zisu Ionuţ Elie), a înlesnit inculpaţilor vânzători în cadrul unităţii tip duty free comercializarea nelegală a produselor tip ţigarete", se mai arată în comunicat. 

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a mai rezultat că inculpaţii George Nivaci, Nicolae Cioti, Stelian Tocia, Stelian Marius Caracoti, George Nicolae, Anton Caracota, Mihai Giumba, Iuliana Cristina Emilian şi Sabina Maria Dănilă - toţi vânzători în cadrul magazinului mai sus-amintit - au vândut o cantitate de 58.058 cartoane de ţigarete (peste nivelul destinat uzului personal stabilit de Ministerul Finanţelor Publice) către persoane fizice care nu figurează în evidenţele IJPF Constanţa ca intrate sau ieşite din ţară, rezultând că acestea au fost comercializate pe teritoriul României, devenind astfel produse accizabile. 

"O relevanţă deosebită o prezintă constatarea că, din cele 191 persoane care figurează în evidenţa Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche şi care ar fi achiziţionat ţigarete în cantităţi impresionante din magazinul duty free, doar două sunt evidenţiate cu date de identitate şi număr de paşaport valide", se mai arată în comunicat. 

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ