Un nou SIMBOL pentru medicamente. Ce reprezintă el

| 05 mar, 2014

Un simbol negru (▼) va fi inclus în informațiile despre produs pentru anumite categorii de medicamente, pentru a-i ajuta pe pacienți și cadrele medicale să identifice produsele farmaceutice care sunt supuse unei monitorizări suplimentare, după ce au primit autorizația de comercializare.

„Simbolul ne va permite să obținem informații mai multe și de mai bună calitate referitoare la posibilele efecte secundare ale unui medicament, care apoi vor putea fi analizate amănunțit. O mai mare implicare a pacientilor în raportarea efectelor secundare este o parte integrantă a sistemului european de farmacovigilență. Noul simbol va contribui la consolidarea acestui sistem, care este deja unul dintre cele mai avansate din lume”, a declarat Tonio Borg, comisarul european pentru sănătate și consumatori.

Simbolul va fi utilizat pentru a identifica următoarele produse farmaceutice, supuse unei monitorizari suplimentare:

-toate medicamentele autorizate după 1 ianuarie 2011 care conțin o substanță activă nouă

- medicamentele biologice, cum ar fi vaccinurile sau produsele derivate din plasmă, autorizate după 1 ianuarie 2011

- produsele pentru care sunt necesare anumite informații suplimentare și după introducerea pe piață sau a căror autorizație este supusă unor condiții sau restricții referitoare la utilizarea lor sigură și eficientă, potrivit Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România.

Citeşte şi: A doua cea mai consumată băutură din lume ANULEAZĂ efectele medicamentelor

Tag-uri: medicamente, simbol
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ