FOTO Svastica lui Hitler, un simbol vechi de cel puţin 12.000 de ani descoperit peste tot în LUME

| 23 apr, 2014

Se pare că svastika, simbolul atrocităţilor nazismului din cel de-al doilea razboi mondial, este prezentă in cultura multor popoare de pe numeroase continente, de mai multe milenii.

Timp de mii de ani însemnătatea simbolului a fost una bună, oamenii considerând svastika un simbol aducător de noroc. De alftel, numeroşi istorici cred că Adolf  Hitler, care era obsedat de misticism şi paranormal, îi cunoştea însemnătatea şi că a dorit să-l folosească. Crimele pe care le-a comis însă, au aruncat o lumină nefastă şi asupra acestui simbol vechi de mai multe mii de ani.

Cu toate acestea, umbra aruncată pe acest simbol de nazişti începe uşor să fie ridicată. Librăria Virtuală Evreiască, o Instituţie Americano-Israeliană, a făcut referire la istoria svasticii ca fiind pozitivă.

Până în prezent cea mai veche svastică a fost descoperită în Ucraina pe o sculptură din fildeş de mamut datând din anul 10.000 î.C.

Aztecii şi mayaşii desenau acest simbol pe locurile de înmormântare, haine şi bijuterii. În Europa, astfel de simboluri se pot găsi în catacombele romane, în biserici, pe pietrele din pieţe şi pe mormânturi.

Cuvântul svastica vine din sanscrită (limba indiană veche -n.r.): swa înseamnă ”sine mai înalt, asta înseamnă ”fiinţă,” iar ka este un sufix. Cuvântul poate fi înţeles ca ”fiinţă mai înaltă”, simbolul mai fiind cunoscut şi sub numele de srivatsa.

În India, are o legătură puternică cu budismul, ce s-a transmis mai apoi şi în China. Deseori, svastika se poate găsi pe sculpturile de Buddha, şi se crede că este un semn arătat de către Buddha primilor oameni care l-au portretizat.

A fost înţeles de-a lungul timpului ca un simbol al norocului, un simbol al purităţii, cât şi a altor atribute pozitive. Hitler a căutat să lege puterea şi puritatea simbolului de doctrina sa privind crearea unei rase ”pure”.

Mai multe, pe epochtimes.com.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ