Ediţia electronică a cărţii scrise de Adolf Hitler, "Mein Kampf", bestseller în Marea Britanie

| 10 ian, 2014

Ediţia electronică a cărţii „Mein Kampf” („Lupta mea”), scrisă de Adolf Hitler, a devenit bestseller în Marea Britanie. Jurnalistul şi scriitorul Chris Faraone a sugerat că popularitatea acestui volum se datorează faptului că acum oricine o poate citi „în intimitate, pe propriul iPad”, relatează The Guardian.

Într-un material publicat pe o platformă online, Faraone a explicat că zeci de versiuni în limba engleză ale controversatei cărţi au fost descărcate de peste 100.000 de ori pe site-urile care le pun la dispoziţie în mod gratuit, iar ediţiile contra cost au avut şi ele cereri importante pe Amazon.

Potrivit sursei citate, ediţiile digitale au preţuri reduse – 99 de cenţi –, ceea ce face ca cererea din parte consumatorilor să fie şi mai mare.

„Vânzările merg minunat”, a declarat editorul Michael Ford, admiţând însă că există o anumită „dilemă morală” în ceea ce priveşte promovarea cărţii unuia dintre cei mai cruzi lideri politici din istorie.

Cu toate acestea, Faraone spune că interesul cititorilor pentru acest volumul nu este neapărat un lucru nou, iar fenomenul trebuie privit dintr-o altă perspectivă: „Oamenii poate că nu doreau să cumpere de la Borders (numele unui lanţ de librării, n. red) sau ca volumul să-i fie livrat acasă sau ca acesta să stea aşezat pe raftul lor cu cărţi, în sufragerie, să fie privit ciudat când ar fi citit aşa ceva în metrou (...), însă având o ediţie digitală o pot citi discret, apoi o pot arhiva într-un folder sau chiar o pot şterge”, a conchis acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ