New York Times: Cartea scrisă cu un singur cuvânt, repetat de 6 milioane de ori

| 27 ian, 2014

New York Times prezinta povestea unei carti unice. Nu are personaje, nu prezinta o actiune, nu are pagini diferite, nu are nici macar doua cuvinte. Povestea din spatele ei este insa cutremuratoare.

In cele 1250 de pagini ale cartii este repetat de 6 milioane de ori un singur cuvant: "JEW" - "EVREU". Numarul reprezinta toti evreii ce au fost ucisi in timpul Holocaustului.

"Cand te uiti de la distanta, nu-ti poti da seama exact ce e acolo, totul este doar un tipar", spune Phil Chernofsky, autorul cartii. "Asa ii vedeau si nazistii pe evrei, nu erau indivizi, nu erau oameni, erau doar o masa ce trebuia exterminata".

"Acum, te poti apropia, pune-ti ochelarii si alege un "Evreu". Acel evreu poti fi tu. Langa el, este fratele tau. Uite-i si pe unchii tai, langa veri si restul familiei. Un rand mai tarziu sunt colegii tai. Incepi acum sa te gandesti la asta, la cine e evreul pe care l-ai ales, unde a crescut si ce-si dorea sa faca in viata", mai spune Chernofsky.

Publicistul acestei carti spera sa tipareasca intr-un final 6 milioane de exemplare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ