VIDEO Simularea canadienilor care A CUTREMURAT întreaga lume. Ar fi schimbat TOTUL!

| 23 oct, 2014

Acum 72 de ani, pe 19 februarie 1942, Guvernul canadian a finantat si a pus in practica un exercitiu macabru, vrand sa demonstreze cum s-ar fi schimbat viata pe continentul nord-american, daca nazistii ar fi castigat cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Astfel, sute de militari imbracati in uniforme naziste au "invadat" orasulWinnipeg.

In acea zi, numita "If Day" (Ziua "Ce-ar fi daca. .."), militarii deghizati au arborat un steag cu o svastica in centrul orasului si au ars carti, iar ziarul local a aparut in limba germana. In plus, oficiali de rang inalt din Winnipeg au fost "arestati".

Revistele Newsweek si LIFE au tratat pe larg subiectul, iar pozele cu "nazisti" au aparut chiar pe copertele celor doua publicatii.

CBS spune ca planul pus la cale de Guvernul canadian a fost atat de realist, incat locuitorii din Winnipeg au cumparat obligatiuni de stat in valoare de 23,5 milioane de dolari. Ulterior, Canada a jucat un rol esential in victoria Aliatilor, in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ