Un nou termen în dosarul averii lui Adrian Minune: Magistrații decid dacă solistul a omis sau nu declararea tuturor bunurilor

| 29 apr, 08:46

Magistrații Curții de Apel București decid miercuri dacă Adrian Minune a omis sau nu să-și declare toate bunurile, așa cum susține Agenția Națională de Integritate (ANI).

Problemele solistului au apărut din cauza unei declaraţii de avere din 2010, pe când era consilier local în comuna Ştefăneştii de Jos din Ilfov. În 2011, inspectorii ANI au constatat că există o diferenţă de aproximativ 100 de mii de euro între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada mandatului său.

ANI a sesizat Oficiul Pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Agenţia de Administrare Fiscală, iar Adrian Minune a fost trimis în judecată. Însă, din 2012 şi până acum, instanţele au pasat de la una la alta dosarul. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, care a fost sesizat de ANI, a hotărât, în ianuarie 2011, neînceperea urmăririi penale. Procurorul de caz a susţinut atunci că fapta există, dar Adrian Minune nu reprezintă un pericol public, drept urmare l-a sancţionat pe artist numai cu o amendă de 1.000 lei.


Ulterior, ANI Integritate a extins evaluarea şi asupra averii familiei lui Adi Minune. 

Cântăreţul a obţinut o victorie importantă în proces: Comisia de Verificare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a eliberat un document potrivit căruia averea sa nu este dobândită ilegal. Inspectorii ANI au atacat însă această decizie, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hătărât ca situaţia să fie lămurită de Curtea de Apel Bucureşti. 
Potrivit ANI, Adi Minune ar fi făcut tranzacţii bancare suspecte în valoare de aproape 800.000 de euro. De asemenea, cântăreţul n-ar fi declarat un teren de 5.000 de metri păratţi din COmuna Afumaţi pe care l-a cumpărat în august 2010 cu 30.000 de euro. 

Totodată, Adrian Minune ar fi investit peste 1.200.000 de lei în construcţia unui ansamblu de locuinţe în Ştefăneştii de Jos. 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ