Un oraș important din România pregătește construirea unui aeroport internaţional

| 11 oct, 15:46

Un oraș important din România pregătește construirea unui aeroport internaţional.

Orașul Galaţi face documentaţii pentru construirea unui aeroport internaţional, primele studii fiind deja comandate, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, conform realitateadegalati.net.

Un studiu de oportunitate în vederea înfiinţării unui aeroport internaţional în judeţul Galaţi şi un studiu privind evaluarea eficienţei traficului aerian sunt documentele pe care firma bucureşteană Teche Construct Solutions SRL le va realiza pentru Consiliul Judeţean Galaţi.

Rămas în afara oricărui proiect major de infrastructură, Galaţiul a tot încercat, de-a lungul ultimilor aproape 30 de ani, să se conecteze cu restul ţării. Au existat promisiuni de pod, de drum expres, de tunel pe sub Dunăre, însă nu s-a făcut nimic.

Şi proiecte de resuscitare a aviaţiei au mai existat. În martie 2015, primarul de la acea vreme, Marius Stan, declara că există un studiu de prefezabilitate pentru un aeroport cargo, realizat de o firmă italiană. În noiembrie 2016, deputatul Viorel Ştefan a susţinut că a avut ideea de realizare a unui aeroport la Galaţi, dar Marius Stan a preferat să se ocupe de proiectul tunelului.

Cele două proiecte pe care le-a comandat acum Consiliul Judeţean trebuie livrate în 60 de zile, având ca termen data de 10 noiembrie. Valoarea contractelor este de 178.500 de lei cu TVA, respectiv peste 38.000 de euro, a mai notat realitateadegalati.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ