Un parlamentar vrea SĂ DEA LIBER ciobanilor si turmelor pe drumurile judeţene

| 08 iul, 2014

''Soferi, faceti loc, trec turmele.'' Este indemnul unui parlamentar care vrea sa scrie o lege menita sa reglementeze transhumanta.

Ca sa nu se piarda acest obicei stravechi, alesul vrea ca pe drumurile judetene si pe cele comunale ciobanii sa-si poata mana liber oile, vacile sau magarii. Intai au fost animalele si apoi masinile, spun ciobanii, incantati de idee.

Dupa doi ani petrecuti in Parlamentul de la Bucuresti, deputatul Constantin Radulescu a simtit ca trebuie sa faca ceva pentru pastrarea traditiilor.

Constantin Radulescu, deputat PSD: "Pana la urma, dincolo de faptul ca reprezinta un punct de reper, un tezaur al nostru reprezinta si o atractie turistica. Protejam acest monument istoric si cultural".

La fel cum sunt protejate vacile in India, si pe strazile noastre turmele ar trebui tratate cu respect, spune alesul. Potrivit social-democratului, mioarele nu vor avea acces pe autostrazi si pe drumurile nationale, in rest cale libera. In acest fel am incuraja si turismul.

Constantin Radulescu, deputat PSD: "Sunt drumurile judetene, anumite portiuni in care acestor oameni nu le putem interzice circulatia, si treBUIE sa ii protejam, cand intalnim o turma de oi, cu magarusi, cu acei caini superbi, toata lumea face poze si se bucura si nu se simt deranjati ca intarzie 10 minute in trafic".

Cei care practica oieritul sunt incantati ca ii apara cineva. Soferii in schimb au luat foc.

"E foarte jignitor. Foarte, foarte jignitor", a spus un sofer.

In prezent accesul animalelor este interzis pe drumurile nationale si autostrazi. Legea nu spune nimic despre cele judetene si comunale. Chiar si asa, de multe ori turmele de animale s-au dovedit a fi un pericol pentru soferi, mai ales cand au intrat pe autostrazi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ