Un poliţist de la Vama Borş a primit drept mită BILETE LA LOTO

| 11 iul, 2014

Procurorii DNA au reţinut un poliţist de la Vama Borş, acuzat că a primit mită de la reprezentanţii unei firme constând în sume de bani, produse alimentare şi nealimentare şi chiar bilete la loto.

Potrivit unui comunicat al DNA, Iosif Gheorghe Cociuba este acuzat că, în perioada ianuarie 2011 - octombrie 2013, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea - Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş, a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale care efectua achiziţii de produse alimentare (zahăr şi ulei) din Ungaria suma totală de aproximativ 30.000 lei.

În schimbul mitei, poliţistul a înlesnit intrarea pe teritoriul României, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş, a mijloacelor de transport încărcate cu mărfuri (în special zahăr şi ulei), atât în zilele când acesta era de serviciu, cât şi atunci când nu era planificat de serviciu, susţinând că intervine la colegii săi (agenţi de poliţie de frontieră şi/sau funcţionari ai Gărzii Financiare), pentru ca aceştia să permită intrarea în ţară a mărfurilor cu risc fiscal ridicat, fără să procedeze la monitorizarea mijloacelor de transport.

Totodată, în cazul autoutilitarelor, agentul şef de poliţie a evitat să constate contravenţia privind depăşirea capacităţii maxime de încărcare (când era de serviciu conform planificării), respectiv intervenind la colegii săi (când nu era de serviciu conform planificării), pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu.

Potrivit înţelegerii cu reprezentantul societăţii comerciale care efectua transporturile prin frontieră, în perioada ianuarie 2011 - aprilie 2012, poliţistul a pretins achitarea sumei de 400 lei pentru fiecare autocamion care intra în ţară cu zahăr şi ulei, respectiv achitarea sumei de 50 lei, pentru fiecare autoutilitară care intra în ţară cu produse, precum şi achitarea contravalorii unor produse alimentare şi nealimentare.

În cursul lunii aprilie 2012, în condiţiile intensificării controalelor din partea organelor fiscale în legătură cu intrarea în ţară a produselor cu risc fiscal ridicat, Iosif Cociuba şi-a majorat pretenţiile iniţiale, solicitând achitarea sumei de 900 lei, pentru fiecare autocamion care intra în ţară cu zahăr şi ulei, precum şi achitarea contravalorii unor produse alimentare şi nealimentare şi a unor bilete la loto.

Astfel, în perioada aprilie 2012 - aprilie 2013, pentru a facilita intrarea în ţară a autocamioanelor încărcate cu zahăr şi ulei, Iosif Cociuba a pretins şi a primit de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi comerciale suma totală de 82.800 lei, precum şi contravaloarea unor produse alimentare şi nealimentare şi a unor bilete la loto, al căror cuantum nu s-a putut determina cu exactitate.

În cursul lunii octombrie 2012, el şi-a majorat pretenţiile şi în legătură cu facilitarea intrării în ţară a autoutilitarelor încărcate cu marfă, în sensul că a pretins achitarea sumei de 100 lei, pentru fiecare autoutilitară intrată în România, precum şi achitarea contravalorii unor produse alimentare şi nealimentare.

Din suma totală de 132.800 lei, până în prezent, nu s-a putut determina cu exactitate cât anume reprezintă sume de bani pretinse şi primite de către poliţist şi cât anume reprezintă sume de bani pretinse şi primite de către acesta pentru a-şi trafica influenţa asupra colegilor săi din Punctul de Trecere a Frontierei.

Iosif Cociuba va fi prezentat vineri Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iul, 2014
recruter
angajare
Plecari imediate in restaurante din Rodos - Grecia pozitii vacante :

5 Ospatari/ospatarite
4 Barmani/barmanite
4 Hostess

Pleacari imediate, taxa de mediere ZERO!

Oferta :

-salariu 650 - 900euro (platit pe 20 ale lunii) + tips
-contract legal de munca
-cazare, 3 mese pe zii asigurate de angajator

Cerinte :

-Limba engleza nivel conversational
-Poza full body sau pagina facebook
-Seriozitate
-CV

pentru mai multe detalii nu ezitati sa ma contactati !
Nr contact 0726671765

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ