Un pompier a murit în timpul unei operaţiuni de salvare a unor muncitori îngropaţi de vii

| 11 iul, 2013

Operaţiune de salvare sfârşită tragic la Feteşti. Un pompier a murit după ce a fost surprins sub un mal de pământ în timp ce încerca să-i salveze pe doi muncitori îngropaţi de vii.

Incidentul a avut loc în cartierul "Colonişti" din Feteşti, unde mai mulţi muncitori săpau un şanţ, iar la un moment dat un mal de pământ s-a surpat peste ei, informează Gândul.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, iar doi pompieri militari care au intervenit şi au încercat să îi scoată pe muncitori au rămas şi ei prinşi sub un al doilea al doilea mal de pământ care s-a surpat.

Forţele de intervenţie au reuşit în scurt timp să-i scoată la suprafaţă pe unul dintre muncitori şi pe cei doi pompieri, unul dintre ei în stare gravă, cadrele medicale încercând să-l resusciteze însă fără succes. Cel de-al doilea muncitor se afla în pământ până la brâu.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, Constantin Nae, a declarat că medicii de la Ambulanţă au încercat timp de aproximativ o oră sa îl resusciteze pe pompierul rănit grav, însă fără rezultat.

"Pompierul militar a decedat în ambulanţă. Eforturile medicilor nu au dat rezultate, iar lucrătorii ISU intervin pentru scoaterea celui de-al doilea muncitor. Acesta este conştient şi este în stare stabilă, dar va fi investigat medical", a spus colonel Constantin Nae.

Pompierul avea 41 de ani şi lucra la Garda de Intervenţie Feteşti.

De asemenea, şeful ISU Ialomiţa a afirmat că primul muncitor scos de sub malul de pământ şi celălalt pompier au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi nu necesită internarea.

"Oricum un muncitor, primul scos, a primit îngrijiri medicale şi nu are nevoie de spitalizare, la fel şi unul dintre pompieri. Am înţeles că muncitorii săpau la canalizare, iar la un moment dat un mal de pământ s-a surpat peste ei. Au intervenit oamenii noştrii, dar pământul s-a surpat din nou şi peste pompieri, aceştia erau susţinuţi în corzi şi au fost traşi de colegii lor pe mal, iar acum lucrează 12 pompieri pentru scoaterea muncitorului", a precizat Constantin Nae.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetul Judecătoriei Feteşti face cercetări cu privire la accidentul de muncă din Feteşti, unde aveau loc lucrări la o reţea de apă - canalizare.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din procurori şi poliţişti.

De asemenea, reprezentanţii ITM Ialomiţa au început o anchetă la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul, dacă au fost respectate regulile de protecţie a muncii şi dacă cei doi bărbaţi lucrau cu contracte legale de muncă.

Doi muncitori care săpau un şanţ în municipiul Feteşti au rămas prinşi sub un mal de pământ, iar la scurt timp malul s-a surpat din nou peste doi pompieri care încercau să-i salveze pe muncitori. Incidentul a avut loc în cartierul "Colonişti" din Feteşti, unde cinci muncitori săpau un şanţ.

Cei doi pompieri şi unul dintre muncitori au fost scoşi la suprafaţă, unul dintre pompieri fiind în stare gravă.

UPDATE 18.00: Cel de-al doilea muncitor care rămăsese prins sub un mal de pământ într-un şanţ din Feteşti unde au rămas blocaţi şi doi pompieri, unul dintre ei decedând, a fost scos la suprafaţă şi este în stare bună, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa.

"A fost scos şi muncitorul care încă mai era acoperit de pământ. S-a lucrat contracronometru pentru salvarea lui, iar acum este în stare stabilă şi comunică, primind îngrijiri medicale la faţa locului. Pompierii au lucrat conform normelor, s-au asigurat, au pus panouri, au coborât cu cordeline, dar s-a întâmplat nenorocirea", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioara Chirea.

După ce a fost scos de sub malul de pământ, muncitorul a fost dus la ambulanţă, apoi a fost preluat de un elicopter SMURD care îl va transporta la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Din primele date ale anchetatorilor şi din declaraţiile martorilor reiese că şanţul adânc de 5 metri nu era protejat cu panouri, potrivit legislaţiei, iar cei cinci muncitori care lucrau acolo nu purtau căşti de protecţie.

UPDATE 18.25: Plutonierul Gabriel Boitan, pompierul militar care a decedat în timpul acestei operaţiuni, va fi decorat post-mortem de către Ministerul Afacerilor Interne, cu Medalia de Onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Secretarul de stat MAI Constantin Chiper a transmis condoleanţe în numele MAI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ