Un seism de 7,9 ar fi DEVASTATOR pentru București. Care sunt zonele cele mai puternic afectate

| 03 iun, 15:03

Un cutremur în Bucureşti ar fi un coşmar pentru zeci de mii de oameni, dar şi pentru salvatori. Autorităţile spun că nu au dotări şi solicită un aparat care să anunţe din timp un seism de proporţii. Astăzi a fost simulată intervenţia în cazul unui cutremur la fel de puternic precum cel din 1977, când 1.578 de oameni au murit şi 11.300 au fost răniţi.

Autoritățile au ales ca loc de simulare a cutremurului o instituție recent renovată - Universitatea Naţională de Apărare - cu o fundație din beton armat, asta deşi în București sunt peste 560 de imobile cu risc seismic, iar aproape 190 dintre ele sunt considerate pericol public. La un cutremur de 7,9 specialiştii spun că aceste imobile nu ar rezista.

Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului pentru Fizica Pământului: „E un cutremur catastrofal. Cel mai mare cutremur care a fost în România a fost în 1802 a fost de 7,9. Simte Moscova, Roma, Cairo, pentru că e la foarte mare adâncime”, notează Digi24.

Pentru simulare, pompierii au folosit două dintre cele 40 de autospeciale pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență le are în Capitală. Protocolul de intervenție în caz de dezastru prevede ca și martorii să fie instruiți în privința intervenției, dar salvatorii de ocazie nu au părut interesaţi de simularea cutremurului.

Citeşte şi: Cum poţi afla, cu 30 de secunde înainte, dacă vine un cutremur mai mare de 4,5 în România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ