Un tânăr român a murit în condiţii suspecte în închisoare în Germania

| 12 sep, 2014

Un tanar roman a murit de peritonita intr-o inchisoare germana si autoritatile au declansat o ancheta intrucat conditiile in care s-a produs decesul sunt suspecte.

M.Constantin, de 21 de ani, a murit in noaptea de 30 spre 31 august in inchisoarea Herford. Autopsia a dovedit ca acesta a murit in urma unei peritonite, scrie Neue Westfalische.

Publicatia citata arata ca moartea este inconjurata de incidente care ar fi trebuit sa dea de gandit autoritatilor. Prizonierul roman, care vorbea foarte putina germana, si-a facut rau de mai multe ori in ultimele luni. A inghitit in mod repetat obiecte, si-a turnat substante iritante in ochi si a incercat sa se spanzure. Personalul il considera extrem de agresiv, asa ca era deseori izolat, legat de membre si instalat intr-o celula de siguranta.

Publicatia apreciaza ca inchisoarea parea depasita de situatie in cazul acestui detinut.

O alta publicatie, Marler Zeitung, arata ca in urma decesului tanarului s-a deschis o ancheta pentru elucidarea circumstantelor mortii, ce ar putea dura cateva saptamani, potrivit unui reprezentant al procurorului.

Tanarul a fost examinat de doua ori la spitalul Frondenberg si a fost declarat apt de detentie, spun autoritatile. In inchisoarea juvenila de la Herford se afla 260 de detinuti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ