Un val de căldură aduce temperaturi de 30 de grade. Prognoza meteo până vineri

| 05 mai, 11:06

Marti avem vreme calda indeosebi in vestul tarii. Catre seara se anunta cateva averse in zonele de deal si munte, iar maximele termice ajung in intervalul 17...30 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU MARTI, 5 MAI 2015

In Dobrogea si in Baragan apar unele innorari trecatoare, dar sansele de ploaie sunt destul de mici. Vantul va avea unele porniri, iar la malul marii temperaturile vor fi modeste. In Moldova sudica si in nordul Munteniei e posibil sa cada ploi de scurte durata in zonele mai inalte si asta se va intampla la apropierea serii. Pana atunci vom avea timp frumos si temperaturi in crestere fata de ieri. Si in jumatatea nordica a Moldovei, spre seara vor veni cateva ploi in aversa. Zonele vizate sunt cele de deal si de munte. Tendinta de incalzire a vremii se patreaza si aici, iar maximele urca pana la 23...24 de grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vom avea vreme calda pentru acest moment al anului, cu maxime in jur de 25 de grade. Perioadele cu soare vor fi numeroase, dar in a doua parte a zilei ar putea sa apara cateva averse din loc in loc. In vestul tarii urmeaza o zi insorita si neobisnuit de calda pentru aceasta perioada. Maximele urca pana la 29...30 de grade; nu sunt sunt semne de ploaie, iar vantul sufla cel mult moderat. In centrul Romaniei se incalzeste simtitor. Maximele ajung la 26 de grade pe partea vestica, iar la apropierea serii, la munte va ploua in aversa, vor fi si descarcari electrice, iar vantul se va inteti.

In sud-vest temperaturile continua sa creasca. Soarele va straluci aproape nestingherit si va urca mercurul in termometre pana la 28...29 de grade- valori mai ridicate decat ar fi normal la inceputul lunii mai. Incalzirea vremii continua si in sudul tarii. In regiunile deluroase ar putea sa ploua, cu totul izolat, dar in ansamblu vom avea timp frumos.

Se face mai cald si in zona Capitalei. Maxima prognozata este de 27 de grade; spre seara apar ceva innorari, dar sansele de ploaie sunt extrem de reduse. Vantul nu va exagera, iar maine dimineata se vor inregistra in jur de 14 grade. La munte gasim vreme calda si usor instabila. Norii se aduna dupa-amiaza si vor aduce averse din loc in loc. Vor fi si fulgere; vantul va sufla tare in zona crestelor, dar se va inteti trecator si pe timpul ploilor.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE 3 ZILE

Miercuri, vremea va fi frumoasa pana pe inserat, cand apar averse, insotite de fulgere, vantul va lua aspect de vijelie, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si cresc sansele de grindina. Cele mai vizate zone sunt: Banatul, Crisana, Maramurestul, Transilvania, Oltenia si nordul Moldovei. Joi, vor cadea averse pe suprafete mari in sud, in centru, in est si la munte iar vineri va mai ploua slab in sud si in sud-est. Miercuri va fi foarte cald, joi, se racoreste, vineri temperaturile incep sa creasca usor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ