Un weekend cu Victor Ponta în Bucovina

| 19 aug, 2013

Premierul Victor Ponta împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu, au fost prezenţi la slujba Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Putna. De acolo, primul-ministru a plecat la Sanctuarul de la Cacica Basilica Minor pentru a participa la oficierea slujbei, împreună cu câteva mii de credincioşi.

Premierul a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, precum şi de parlamentari USL. La Putna a fost prezent şi primarul de Iaşi, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nechita. Victor Ponta s-a deplasat cu o maşină până la Primăria Putna, de unde a mers pe jos până la mânăstire, oprindu-se pentru a sta de vorbă cu oamenii.

În ultimii ani Bucovina s-a dovedit a fi o zonă din ce în ce mai apreciată şi mai frecventată pentru edificiile de cult cât şi pentru frumuseţea peisajelor pe care le are. Victor Ponta a declarat că Bucovina este locaţia pe care a frecventat-o constat în ultimii 35 de ani, probabil din exact aceste motive.

Județul Suceava este unul din cele mai norocoase din România. Fondurile alocate de stat către Suceava au fost și rămân considerabile. Unul din domeniile prioritare ale Guvernului actual este sănătatea și Bucovina poate fi un exemplu de succes în ceea ce privește investițiile în spitale și maternități. Cel mai bun exemplu în acest sens este spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan Cel Nou” din Suceava căruia i s-a modernizat maternitatea. Acest procent de reabilitare l-a avut şi spitalul Municipal din Rădăuţi.

Vizita premierului în judeţul Suceava nu a fost lipsită totuși de evenimente de ordin politic. În cadrul conferinţei de presă, războiul declarațiilor între palate continuă, Victor Ponta a punctat foarte bine faptul că în momentul de faţă la Palatul Cotroceni nu mai exista preşedinte, ci doar o echipă, care îi face campanie Elenei Udrea.

Din restul subiectelor abordate poate cel mai important este CFR Marfa. Primul-ministru a spus că aşteaptă numirea într-un timp cât mai scurt a unui nou ministru la transporturi, ca acesta să poată finaliza contractul privatizării. Se pare că a venit timpul ca președintele să își facă datoria, pentru că expirarea interimatului la transporturi îl va pune pe Traian Băsescu în postura de a numi un nou ministru propus de USL. Dacă președintele va folosi această ocazie să atace din nou guvernul dar și procesul de privatizare nu știm încă, dar este foarte probabil să se întâmple.

Trebuie doar să ne reamintim de momentul convocării CSAT şi e destul de relevant să înțelegem că preşedintele a vrut să pună beţe în roate de la început.

Bucovina a fost o tribună propice pentru premierul Ponta. În contextul în care premierul a fost atacat in absentia timp de o săptămână de către tandemul Băsescu – Udrea și de către o parte a presei favorabile curentului băsist, vizita acestuia la Suceava a reprezentat o ocazie bună pentru a stabili câteva linii clare de comunicare. Nu poți să stai cu mâinile în sân atunci când scena politică își pierde total interesul pentru construcții pozitive și se axează aproape exclusiv pe manipulări grosolane, dezinformări și critici puerile.

Cert este faptul că asistăm la o campanie estivală pe care toate forțele politice și toți oamenii de top din politică dâmbovițeană, cu posibila excepție a lui Antonescu, o derulează pentru a atrage cât mai multă simpatie publică. În scurt timp va veni toamna politică care se anunță foarte încărcată. Este bine totuși să constatăm faptul că pregătirile pentru europaralamentare au intrat în linie dreaptă asta deși nu prea vedem teme europene în discursul public, este mult mai de interes pentru unii dintre noi, ce mai face regele Cioabă în Antalya sau cum își ia Băsescu din nou brevetul.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ