Una zice alta votează. Ramona Mănescu susţine cotele obligatorii de refugiaţi

| 11 sep, 20:09

Deşi ieri europarlamentarul Ramona Mănescu susţinea că poziţia oficială a delegaţiei române a fost de a vota împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi şi că poziţia oficială a României este cea corectă, când a venit vremea să voteze, opiniile ei s-au schimbat radical.

Ramona Mănescu spunea ieri, la Realitatea TV, că este de părere că fiecare stat membru trebuie să decidă în mod responsabil care este numărul de refugiaţi pe care îl poate primi în funcţie de capacitatea logistică şi financiară pe care o are.

Tot ieri când a venit vremea votului, europarlamentarul a ales să susţină grupul politic din care face parte şi să voteze "pentru" cotele obligatorii de refugiţi.

Votul din Parlametul European al Ramonei Mănescu poate fi verificat AICI.

"Poziţia grupului PPE a fost în favoarea votării cotelor obligatorii, poziţia oficială a delegaţiei române din PPE a fost de a vota impotriva cotelor obligatorii. Consider că poziţia oficială a României este cea corectă, prin care spunem că suntem de acord să participam la efortul umanitar şi să primim refugiaţi, dar nu în baza unor cote impuse ci pe baze voluntare", mai afirmat europarlamentarul.

De asemenea, aceasta susţinea că "România nu s-a confruntat vreodată cu astfel de probleme și nici nu a fost pusă în situația de a face față unor valuri migratorii. Aceasta este o realitate ce trebuie luată în considerare atunci când se discută problema găzduirii unui număr mare de refugiați".

"Consider că România trebuie să solicite sprijinul financiar și logistic al Uniunii Europene și al țărilor cu experiență în construirea și gestionarea unor centre pentru refugiați special amenajate si dotate cu facilitati specifice, in vederea tratarii cu maxima seriozitate si responsabilitate a acestui efort umanitar conjugat. În același timp, poziția pe care România o va negocia la întâlnirea Consiliului Uniunii Europene din Octombrie trebuie să aibă în vedere interesul și securitatea cetățenilor români. O poziție corectă a României este cea in care explicam capacitatea reală de primire a refugiatilor la acest moment și nu este acceptabila o cifră arbitrară", a continuat ieri Ramona Mănescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ