Unde au plecat profesioniştii României? HARTA care arată unde au ajuns cei mai buni intelectuali români

| 28 aug, 2014

Această hartă arată migraţia profesioniştilor între diferite state din Europa, conform datelor disponibile începând cu anul 2003.

Pe hartă, ţările din care au plecat mai mulţi intelectuali decât au venit sunt marcate prin culoarea roşie, iar cele în care au venit mai mulţi decât au plecat sunt colorate cu verde.

În total, din anul 2003 şi până acum, 276.124 de locuitori ai UE au decis să plece în alt stat european decât cel în care au obţinut o diplomă, pentru a munci acolo permanent, conform calificării lor.

Statele afectate de această migraţie a profesioniştilor sunt: Polonia (de aici au plecat 33.207 profesionişti), Germania (29.670), România (26.496) şi Grecia (22.260).

 

Marea Britanie este statul care a câştigat cei mai mulţi profesionişti prin această migraţie: 76.956.

Calificările în care deplasarea forţei de muncă este mai evidentă sunt: profesor de liceu, doctor în medicină, asistentă medicală, psihoterapeut şi medic stomatolog.

În cazul României, cei mai mulţi profesionişti au plecat în Marea Britanie, Italia, Germania şi Belgia, conform datelor furnizate de Uniunea Europeană.

Sursa: Forum Alpbach

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ