Ungaria ar putea achiziţiona 15% din Erste până în iunie. Erste deţine BCR în România

| 07 ian, 18:53

Ungaria ar putea finaliza până în iunie preluarea unui pachet de 15% din acţiunile diviziei locale a grupului bancar austriac Erste Group, a afirmat ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, într-un interviu acordat Bloomberg, transmite site-ul portfolio.hu.

În februarie 2015, Guvernul ungar şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au acceptat să preia fiecare o participaţie de până la 15% din acţiunile subsidiarei Erste Bank Hungary Zrt. Mihaly Varga a declarat că Executivul de la Budapesta vrea să se asigure că BERD nu va obţine un preţ mai favorabil decât Guvernul ungar. "Am încheiat evaluarea portofoliului şi acum negociem preţul", a declarat ministrul Economiei. 

De asemenea, Mihaly Varga a declarat că vânzările băncilor Budapest Bank şi MKB Bank ar putea fi combinate. 
Conform unui acord semnat cu BERD, Ungaria va renunţa anul acesta la participaţiile deţinute la Budapest Bank şi MKB Bank, cu posibilitatea listării MKB la Bursa de la Budapesta (BSE), a explicat Varga.

Acesta a adăugat că nu este exclusă vânzarea pe bursă a Budapest Bank şi a MKB Bank, dar nu a oferit amănunte cu privire la modul în care pot fi combinate cele două vânzări. 

Băncile austriece, în special Bank Austria, Erste Group Bank şi Raiffeisen Bank International (RBI), sunt cei mai mari creditori ai fostelor state comuniste din Europa de Est şi au o prezenţă importantă şi în România.

Tag-uri: bcr, BERD, erste, Ungaria
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ