Ungureanu fură startul

| 07 oct, 2013

Va avea de recuperat enorm de pe urma scurtei guvernări de anul trecut și a dezvăluirilor care au urmat după trecerea moțiunii de cenzură. „Premierul alifie” și „prim-ministrul de 78 de zile” vor fi etichete greu de dezlipit. Însă până la apariția unor pași concreți din partea grupurilor Băsescu-Udrea și PDL, Mihai Răzvan Ungureanu va lua avans în cursa pentru prezidențiale.

Anunțul candidaturii lui Mihai Răzvan Ungureanu la prezidențiale nu este un șoc. Intenția sa era evidentă, iar exprimarea acestei decizii atât de devreme survine ca urmare a nevoii lui MRU de a-și construi din timp imaginea de prezidențiabil. În același timp, „furarea” startului pentru campania de la finele anului viitor are și un alt scop: acela de a forța o coagulare a partidelor de dreapta – cu excepția PNL, evident – în jurul său și a profilului său de viitor președinte.

Dacă reluăm atent declarațiile sale de la momentul anunțului de duminică, observăm o portiță pe care MRU o lasă deschisă tocmai în acest sens. „Decizia mea personală este luată de a mă înscrie în lupta pentru prezidenţiale, dar trebuie validată în partid, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta. Această decizie devine definitivă în cazul în care susţinerea tuturor partidelor de dreapta este sinceră şi definitivă”, a susținut Mihai Răzvan Ungureanu.

Evident că Forța Civică și alianța din care face parte și PNȚCD vor susține candidatura lui MRU. Însă faptul că a vorbit generic despre „partidele de dreapta” arată intenția acestuia de a specula lipsa unui prezidențiabil anunțat de PDL și de a deveni candidatul opoziției prin „neprezentarea” celorlalți. Însă orgoliile și grupurile de influență din rândul opoziției sunt mult prea puternice pentru a da șanse notabile strategiei lui MRU.

Iar aici intervine principala problemă pentru Ungureanu: planul Elenei Udrea pentru prezidențiale.

O candidatura a fostului ministru al Turismului – destul de probabilă, de altfel – și susținerea de necontestat a lui Traian Băsescu pentru aceasta i-ar zădărnici complet demersul. Până la o decizie finală din zona PDL / Mișcarea Populară, MRU face ce este mai avantajos din punct de vedere electoral, și anume își construiește profilul de prezidențiabil.

Va avea de recuperat enorm de pe urma scurtei guvernări de anul trecut și a dezvăluirilor care au urmat după trecerea moțiunii de cenzură. „Premierul alifie” și „prim-ministrul de 78 de zile” vor fi etichete greu de dezlipit. Însă până la apariția unor pași concreți din partea grupurilor Băsescu-Udrea și PDL, Mihai Răzvan Ungureanu va lua avans în cursa pentru prezidențiale. Drept urmare, putem spune că anunțul de duminică are și un efect concret pe scena politicii: agită spiritele și ascute chiar mai tare orgoliile din opoziție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2013
ilie
asa d-le unguent,nu te lasa,fii pe felie si participa la prezidentiale,ca precis si singur de vei concura,tot pe locul doi vei iesi,haaa.....haaa,ha

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ