Ungureanu vrea moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta

| 03 sep, 2013

Preşedintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, astăzi, că va iniţia consultări cu PDL, PPDD şi UDMR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură după ce premierul Victor Ponta va trimite la Parlament proiectul de lege privind Roşia Montană.

"Vom începe procedurile pentru iniţierea moţiunii de cenzură şi sunt convins că în jurul acestui obiectiv se va strânge toată opoziţia şi de asemenea ne aşteptăm la susţinere pentru moţiunea de cenzură din partea unora dintre parlamentarii USL. Moţiunea de cenzură este determinată de atitudinea iresponsabilă a premierului Victor Ponta, care a susţinut ca prim-ministru proiectul de lege privind Roşia Montană, dar care a spus că nu susţine ca deputat proiectul de lege adoptat de Guvernul pe care îl conduce. Victor Ponta are o atitudine duplicitară afirmând că în calitate de prim-ministru susţine proiectul, iar în calitate de deputat îl combate", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, citat de Mediafax.

Ungureanu a arătat că aşteaptă răspunsul lui Vasile Blaga pe tema iniţierii unei moţiuni de cenzură. "Ştiu că există această intenţie. Am anunţat, aştept răspunsul său", a spus Ungureanu referindu-se la Blaga.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2013
sonia
VITA kobe!
serios UNGUENT??/vai de capul tau de prost!nu vezi ce fata de deraiat ai?du-te si te culca mai Vita Kobe!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ