Ungurii de la Mol susţin că nu caută gaze de şişt în vestul României

| 08 iul, 2013

Panfora Oil & Gas, filiala Grupului Mol dedicată activităţilor de Explorare şi Producţie de hidrocarburi în România, reafirmă că nu a fost şi nu este interesată nici de explorarea şi nici de exploatarea gazelor de şist în perimetrul Ex-6 Curtici şi nu va desfăşura niciun fel de lucrări legate de gaze de şist în acest perimetru.

Compania este pregătită să semneze angajamente legale în acest sens cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai societăţii civile sau cu alte părţi interesate.

'Reafirmăm cu toată convingerea că nu am fost, nu suntem şi nu vom fi interesaţi nici de explorarea şi cu atât mai puţin de exploatarea de gaze de şist în perimetrul EX-6 Curtici. Invităm proprietarii de terenuri şi pe reprezentanţii acestora, în prezenţa autorităţilor locale şi a organizaţiilor nonguvernamentale interesate, să semnăm un protocol care să ateste că Panfora Oil & Gas nu va explora şi nici nu va exploata gaze de şist în perimetrul Curtici. În consecinţă, incertudinile proprietarilor de terenuri primesc un răspuns transparent, iar aceştia deţin toate elementele necesare unui acord informat pentru începerea măsurătorilor de suprafaţă', a declarat Gábor Zelei, Managing Director al Panfora Oil & Gas.

Cunoscând efectele legale şi reputaţionale ale unei astfel de declaraţii, Panfora Oil & Gas îşi declară disponibilitatea de a parafa orice angajament legal din care să reiasă fără echivoc că nu va desfăşura niciun fel de activităţi legate în orice mod de explorarea sau de exploatarea gazelor de şist în perimetrul Ex-6 Curtici.

'Afirmăm foarte clar că nu s-a pus şi nici nu se va pune problema explorării şi nici exploatării de gaze de şist în perimetrul EX-6 Curtici. Afirmaţiile noastre sunt confirmate de datele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), care specifică faptul că acordul de concesiune şi programul de lucrări convenit nu se referă la gaze de şist. Suntem convinşi că locuitorii din zonă au încredere în autorităţile statului care sunt specializate şi nu în informaţii provenite din surse mai puţin documentate', a afirmat Gábor Zelei.

Compania a informat şi va continua să informeze toate comunităţile locale, în mod transparent, despre tehnologiile folosite, care sunt sigure atât pentru mediu cât şi pentru oameni, precum şi despre programul de lucrări şi operaţiunile planificate. Toate aceste măsuri au ca scop informarea corectă şi completă a deţinătorilor de terenuri, consideraţi parteneri respectaţi şi apreciaţi ai investitorilor.

'Reafirmăm dorinţa noastră de a ne implica pe termen lung în viaţa comunităţilor unde ne desfăşurăm operaţiunile şi de a sprijini dezvoltarea acestora. Tratăm cu respect comunităţile în mijlocul cărora am planificat activităţi şi vrem să construim o relaţie pe termen lung, care să aducă beneficii pentru ambele părţi', a spus Gábor Zelei.
Panfora Oil & Gas va respecta în totalitate drepturile de proprietate ale deţinătorilor de terenuri agricole şi este pregătită să plătească despăgubiri pentru orice culturi afectate.

Tag-uri: gaze de şist, MOL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ