UNICEF va investi în perioada 2013-2017 peste 16 milioane de dolari în România

| 23 aug, 2013

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, şi Reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, au semnat vineri, 23 august 2013, Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatului dintre Guvernul României şi UNICEF pentru perioada 2013 - 2017.

Documentul semnat astăzi stabileşte principalele direcţii de acţiune pe care Guvernul României le va dezvolta în parteneriat cu UNICEF în următorii cinci ani în beneficiul copiilor din România şi, în special, a celor mai vulnerabili dintre aceştia care locuiesc în zone urbane şi rurale foarte sărace, în comunităţi izolate.

Se pune accentul pe continuarea reformei pentru realizarea deplină a drepturilor copilului în special în domenii ca educaţia şi protecţia socială, cu focus pentru copiii cu vârstă 0 - 3 ani şi pentru adolescenţi.

Valoarea totală a contribuţiei UNICEF în cadrul noului program de ţară pentru pentru perioada 2013 - 2017 depăşeşte 16 milioane de dolari.

"Apreciem, în mod deosebit, activitatea UNICEF în România, care vizează atât abordarea problematicilor ţinând de protecţia drepturilor copilului, cât şi stabilirea de standarde în domeniu, impunând-se astfel ca o instituţie-reper", a arătat ministrul afacerilor externe.

"România abordează cu deplină responsabilitate misiunea asigurării protecţiei drepturilor copilului, iar programele implementate de UNICEF în cooperare cu partenerii locali şi cu susţinerea autorităţilor publice s-au dovedit de succes, încurajând continuarea şi diversificarea acestora. Conştientizam, totodată, provocările actuale cărora trebuie să le răspundem cu soluţii concrete: combaterea excluziunii sociale care afectează grupurile vulnerabile, printre care, din păcate, se regăsesc şi unii copii aparţinând minorităţii rome, minimizarea efectelor crizei economice, identificarea unor forme de protecţie adecvată a copiilor ai căror părinţi lucrează în afara frontierelor", a subliniat Titus Corlăţean.

"În ultimii douăzeci de ani, România a făcut progrese considerabile în ceea ce priveşte respectarea şi implementarea drepturilor copilului, dar mai sunt încă mulţi copii care au nevoie de sprijin pentru a putea creşte într-un mediu familial şi pentru a se dezvolta armonios. Parteneriatul este o recunoaştere că mai sunt multe lucruri de făcut pentru copiii vulnerabili din România, dar şi a faptului că există oportunităţi de a identifica şi de a împărtăşi experienţa pozitivă şi modelele de succes ale României cu alte ţări", a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

În premieră, programul de parteneriat va include şi sprijinirea directă de către UNICEF a procesului de planificare şi implementare a fondurilor europene de către România, în vederea eficientizării eforturilor privind asigurarea ducerii la îndeplinire a recomandărilor privind respectarea drepturilor copiilor şi reducerea disparităţilor şi inechităţilor interne dintre România şi restul Uniunii Europene.


Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ