Unităţile nucleare de la Cernavodă au produs mai puţin curent în primele patru luni

| 20 mai, 2013

Cele două reactoare nucleare de la Cernavodă au livrat în primele patru luni ale acestui an o cantitate de energie electrică mai scăzută cu 1% faţă de perioada similară a lui 2012 ca urmare a diminuării consumului de electricitate. În primul trimestru România a consumat cu 4,5% mai puţin curent decât în primele trei luni ale anului trecut.

Nuclearelectrica, societatea care administrează cele două reactoare nucleareletrice de la Cernavodă, a anunţat că a produs în primele patru luni ale acestui an 4,04 milioane de MWh, din care 3,727 milioane MWh au fost livraţi în sistemul energetic naţional.

Comparativ, pentru perioada similară a lui 2012, Nuclearelectrica a raportat o producţie de 4,o8 milioane de MWh dincare 3,76 milioane MWh au ajuns în sistemul energetic naţional.

Compania energetică deţine în acest moment o cotă de 17-18% pe piaţa de generare de curent, fiind al treilea jucător după Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia. Nuclearelectrica este deţiunută de Ministerul Economiei.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ