Uniunea Judecătorilor solicită CSM să comunice public ce au făcut parchetele cu informările de la SRI despre Hexi Pharma

| 16 mai, 14:57

Uniunea Națională a Judecătorilor din România a solicitat plenului CSM să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a verifica și explica public ce au făcut parchetele cu informațiile primite de la SRI în ultimii zece ani despre posibile fapte penale ce au implicat firma Hexi Pharma.

Apelul a fost lansat în contextul în care Serviciul a transmis că numai în ultimii cinci ani a transmis beneficiarilor legali peste 100 de informări despre "chestiuni legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești", informări în care "au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară".


"Valorificarea de către parchete a informărilor trimise de către SRI ar fi putut preveni și evita îmbolnavirea și moartea a mii de români în ultimii 10 ani. Medici și pacienți, deopotrivă, sunt îngroziți că de 10 ani au folosit apa pe post de dezinfectanți în spitale, motiv pentru care, în mod legitim, se naște întrebarea ce a făcut justiția în toți acești ani pentru a preveni aceasta situație înfricoșătoare pentru orice om care se internează în spital", spun judecătorii, potrivit unui comunicat.


Având în vedere importanța temei, aceștia au solicitat CSM ca, după verificarea parchetelor, să comunice public mai multe informații: ”1. Câte date și informări legate de posibila activitate infracțională a firmei Hexi Pharma a trimis SRI către parchete în ultimii 10 ani. 2. Spre ce structuri de parchet s-au trimis aceste date și informări, când au fost transmise, dacă au fost deschise dosare penale în urma acestora și care e stagiul dosarelor”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ