Uniunea ONG-urilor Pro-Băsescu – pe cale să devină o realitate

| 20 apr, 2013

Noua platformă „liberal-conservatoare” nu face decât să confirme trădarea din partea unor foști lideri liberali, izolați acum politic, și trecerea lor în barca lui Traian Băsescu.

Se pare că în politică a devenit la modă să te deghizezi în rolul de reprezentant al societății civile. O arată lansarea „la cafea” a fundației Mișcarea Populară de către consilierii lui Traian Băsescu, o organizație care are deocamdată câteva zeci de membri. Mai nou, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, și alți politicieni liberali de rangul doi au anunțat că doresc să înființeze un nou ONG, intitulat „Inițiativa România Liberală”.

În realitate, toate aceste organizații au un singur lucru în comun: pe Traian Băsescu.

Noua platformă „liberal-conservatoare” nu face decât să confirme trădarea din partea unor foști lideri liberali, izolați acum politic, și trecerea lor în barca lui Traian Băsescu. Fiind anunțată prezența lui Mihai Răzvan Ungureanu la eveniment, este clar că avem în față o tentativă disperată de a găsi sprijin proaspăt pentru președintele Băsescu.

În plus, uitându-ne pe lista de membri fondatori, printre care se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Bogdan Duca, Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun (fost candidat ARD pentru Senat în sectorul 4 din Capitală), putem vedea încrengătura dintre trădătorii PNL și reprezentanții regimului Băsescu. Chiar și prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat că susține inițiativa.

În timp ce această mișcare de pseudo-disidență nu are forța necesară de a crea fracturi în interiorul USL, ea totuși clarifică foarte bine loialitățile din interiorul Partidului Național Liberal. Președintele Crin Antonescu deja a sancționat inițiativa, considerând-o „politică de tomberon”. Astfel, liderul PNL primește argumentele necesare pentru a renunța la ezitările de a-i exclude pe trădătorii din PNL, măsură care ar fi cu siguranță salutată de electoratul USL.

Ne putem aștepta oare în viitorul apropiat la înființarea unei noi organizații politice intitulată „Uniunea ONG-urilor Pro-Băsescu”?

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ