FC Universitatea Craiova aniversează 66 de ani de la înfiinţare

| 05 sep, 2014

Clubul Sportiv Universitatea Craiova împlineşte vineri 5 septembrie 66 de ani de la înfiinţare.

Cu 66 de ani în urmă, studenţi şi profesori ai primei instituţii universitare din Craiova înfiinţau CSU Craiova, un club sportiv cu secţii de atletism, volei, handbal, tenis de masă, şah şi fotbal, potrivit site-ului clubului de fotbal CSU Craiova.

La 5 septembrie 1948, UNSR Craiova juca primul ei meci oficial, la Filiaşi. Data a rămas în istorie ca ziua de naştere a legendarului club craiovean.

Rând pe rând, echipa Craiovei a urcat diviziile şi în 1964 promova în prima ligă. A fost nevoie de un deceniu până la primul titlu de campioană. La începutul anilor '80 s-a născut Craiova Maxima, echipa ce a atins în premieră pentru România un sfert de finală al Cupei Campionilor Europeni şi a devenit prima echipă românească ce a evoluat în semifinalele unei cupe europene. Universitatea Craiova are în palmares 4 campionate şi 6 cupe ale României.

Legenda au scris-o Nicolae Oţeleanu, Cernăianu, Oţet, Ţarălungă, Ştefănescu, Oblemenco, Lung, Negrilă, Tilihoi, Crişan, Cămătaru, Beldeanu, Donose, Cârţu, Cămătaru, Geolgău, Balaci, Ungureanu şi mulţi alţii.

CS Universitatea Craiova a revenit anul acesta în elita fotbalului românesc, dar după şase etape ocupă ultimul loc în clasament (18), cu doar două puncte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ