Unul din cinci români sunt dispuşi să o ia de la zero în carieră. Care sunt noile preferinţe ale angajaţilor

| 13 aug, 14:28

Unul din cinci români ar fi dispuşi să îşi caute un job în afara domeniului de activitate pe care îl au în prezent, din cauza efectelor create de pandemia de coronavirus în rândul companiilor.

Aproape un sfert dintre respondenţii unui sondaj realizat de BestJobs afirmă că se îndreaptă spre o nouă carieră din cauza efectelor pe care pandemia de coronavirus le-au avut asupra companiei în care activează şi sunt în căutarea unui domeniu mai sigur. Cei mai mulţi dintre aceştia lucrează în vânzări, producţie, turism sau transporturi.

Pentru românii în căutarea unui nou loc de muncă mai contează, pe lângă stabilitatea în faţa şocurilor externe, şi beneficiile extrasalariale, precum şi posibilitatea de a lucra remote.

Domeniile considerate de respondenţii la sondajul BestJobs cel mai puţin afectate de criza sanitară actuală sunt IT şi telecomunicaţii (54,7%), armată, pază şi protecţie (37,8%), medicină şi sănătate (37,6%), dar şi call center şi suport clienţi (35,2%). La polul opus, se află sportul, arta şi divertismentul (5,6%), serviciile de înfrumuseţare (7,5%) sau turismul şi alimentaţia (8%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 1-10 iulie 2020, pe un eşantion de 1.282 de utilizatori de internet din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ