Unul din hoții de tablouri din Olanda află astăzi dacă va fi judecat în libertate

| 26 aug, 2013

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 se pronunţă luni asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Alexandru Bitu, inculpat în dosarul furtului de tablouri din Olanda.

La termenul din 19 august instanţa a decis amânarea cererii deoarece Tribunalul Bucureşti nu a redactat hotărârea prin care a admis recursul Parchetului la decizia Judecătoriei de revocare a măsurii arestării preventive în cazul lui Bitu.

Procesul privind furtul de tablouri din Rotterdam a început pe 13 august la Judecătoria Sectorului 3, şase inculpaţi în acest dosar fiind trimişi în judecată de procurorii DIICOT - Structura Centrală, pentru furt calificat. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională a acestora este estimată la 18 milioane de euro.

Pe data de 16 iulie, Judecătoria Sectorului 3 a constatat legalitatea măsurii arestării preventive pentru Radu Dogaru, Olga Dogaru, Eugen Darie şi Mihai Alexandru Bitu.

Potrivit DIICOT, au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Adrian Procop (în lipsă), Darie Eugen, Bitu Alexandru Mihai, Olga Dogaru şi Petre Condrat (ultimul în stare de libertate).

"Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii Dogaru Radu şi Procop Adrian, cu sprijinul inculpatului Darie Eugen, au constituit o grupare infracţională în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, constând în aceea că, la data de 15/16.10.2012, pe timp de noapte şi prin efracţie, au sustras şapte opere de artă (picturi în ulei şi acuarele)", preciza DIICOT.

Tablourile intitulate 'Tete d´Arlequin' de Pablo Picasso, 'La Lisseuse en Blanc et Jaune' de Henri Matisse, 'Waterloo Bridge' şi 'Charing Cross Bridge' de Claude Monet, 'Femme devant une fenetre ouverte dite la fiancee' de Paul Gauguin, 'Autoportrait' de Meyer de Haan şi 'Woman with Eyes Closed' de Lucian Freud erau expuse într-un muzeu din Rotterdam, Olanda.

"În sarcina inculpatului Bitu Alexandru Mihai s-a formulat acuzaţia constând în aceea că a aderat la grupul infracţional şi i-a sprijinit pe inculpaţii Dogaru Radu, Darie Eugen şi Procop Adrian, ajutându-i în încercarea de a valorifica bunurile sustrase şi a intermediat comercializarea operelor de artă", informa DIICOT.

Principalii suspecţi în acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, au fost arestaţi preventiv pe 22 ianuarie.

De asemenea, pe 8 martie, Tribunalul Bucureşti a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă de 29 de zile şi pentru Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ