Unul dintre cele mai ecologice vase din lume va acosta în portul Constanţa

| 10 aug, 2014

Vasul Greenpeace Rainbow Warrior, unul dintre cele mai ecologice vase din lume, care navighează în principal cu ajutorul energiei eoliene, va acosta în portul Constanţa, în perioada 16-18 august 2014, unde Greenpeace va organiza evenimente pentru promovarea energiei regenerabile în detrimentul surselor pe bază de combustibili fosili şi energie nucleară, în contextul schimbărilor climatice.

Potrivit unui comunicat al Greenpeace , vizita Rainbow Warrior în România face parte din campania Greenpeace România de a încuraja formele alternative de energie şi de a lupta împotriva utilizării energiilor convenţionale, poluante şi costisitoare, precum energia pe bază de cărbune, energie nucleară şi gaze de şist, acestea din urmă reprezentând o nouă ameninţare pentru zonele care au fost concensionate deja printre care se numără şi litoralul românesc.

'Vasul Rainbow Warrior III este primul vas construit special pentru Greenpeace, după cele mai înalte standarde de mediu, ceea ce îl face unul dintre cele mai ecologice vase din lume. Rainbow Warrior este la fel de rapid ca multe alte vase industriale, având la bord bărci care pot fi lansate la apă în câteva minute, chiar şi în valuri de până la 3,5 metri înălţime. Vasul are pe punte un heliport, ceea ce înseamnă că la nevoie se poate obţine o privire de ansamblu, care permite identificarea oepraţiunilor de pescuit ilegal sau transporturi ilegale de lemn, de exemplu', se menţionează în comunicat.

Vasul navighează în principal cu ajutorul energiei eoliene. La bordul navei, pot fi stocaţi până la 59 de metri cubi de apă uzată, evitându-se astfel orice nevoie de a le deversa. Apa uzată este curăţată şi reciclată cu ajutorul unui filtru biologic special aflat la bord.

De asemenea, vasul poate transporta până la 8 tone de echipament special, fiind proiectat astfel încât oamenii de ştiinţă să poată lucra la bordul navei. 

'Sprijinind cercetările ştiinţifice independente, Greenpeace ajută la înţelegerea fenomenelor care afectează ecosistemele planetei. Sistemul de comunicare prin satelit de la bord - care cuprinde şi un sistem încorporat de transmisie prin satelit - permite Rainbow Warrior să transmită imagini live de la bord, expunând problemele de mediu direct către presa mondială', potrivit Greenpeace.

Vasul va fi deschis publicului începând cu data de 16 august, în intervalul orar 10,00-18,:00, iar în data de 18 august, vasul este deschis doar până la 16,30.

Greenpeace precizează că România ar putea să fie alimentată cu energie verde în proporţie de 84%, până în 2050, cu tehnologia disponibilă astăzi, conform studiul Revoluţia Energetică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ