Piedone şi două angajate ale primăriei, duşi la tribunal pentru arest UPDATE

| 06 noi, 20:10

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, și două angajate ale primăriei, toţi trei reţinuţi vineri seară, vor fi prezentați, sâmbătă, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul privind tragedia de la Clubul 'Colectiv'.

UPDATE 10.23 Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost reținut vineri noapte de procurorii DNA pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Alături de el au mai fost reținute Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual.

 

UPDATE 23.01 Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a fost reţinut de procurori. El este cercetat pentru abuz în serviciu şi fals. Popescu - Piedone a părăsit încătuşat sediul DNA şi este condus în arestul Poliţiei Capitalei. "Am încredere în justiţie şi atât", le-a spus Piedone jurnaliştilor.

Sâmbătă, Cristian Popescu-Piedone va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Alături de el, au mai fost reţinute două angajate ale primăriei.

 

"În calitate de funcționar public — primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei", se arată în comunicatul DNA transmis vineri seară.

Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru SC Colectiv Club, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative, respectiv acordul de funcționare și autorizația de funcționare, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

Cristian Popescu Piedone se află de câteva ore în sediul DNA, unde a fost adus cu mandat.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ