UPDATE. Protestele împotriva Roşia Montană continuă la Piaţa Universităţii

| 01 sep, 2013

Sute de manifestanţi protestează în continuare în Piaţa Universităţii din Bucureşti împotriva proiectului Roşia Montană, la mai bine de două ore după ce autorizaţia de miting a expirat. În jur de 100 de jandarmi supraveghează protestul, fără a interveni însă în vreun fel.

Protestatarii s-au întors în Piaţa Universităţii, după ce mărşăluiseră până în Piaţa Victoriei, ocupând carosabilul. Forţele de ordine au reuşit să deblocheze circulaţia auto şi să menţină cordonul de manifestanţi sub control, fără a avea loc alte incidente.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a luat măsuri pentru securizarea zonei şi limitarea afectării traficului rutier şi pietonal, informează Agerpres. El a precizat că nu s-au înregistrat incidente şi că, deşi protestul a fost autorizat între orele 17,00 şi 21,00 în zona Parcului Izvor, manifestanţii s-au adunat în Piaţa Universităţii, de unde s-au deplasat în marş către Piaţa Victoriei şi s-au întors la Universitate.

Enache a adăugat că o intervenţie a jandarmilor nu va avea loc câtă vreme protestatarii sunt paşnici.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti, Andrei Codău, a declarat pentru AGERPRES că se circulă normal în zona Piaţa Victoriei, dar că traficul rutier a fost blocat aproximativ o oră pe sensul de mers către Guvern pe durata deplasării manifestanţilor dinspre Piaţa Universităţii.

La acţiunea de protest participă reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu, dar şi oameni veniţi din diverse judeţe ale ţării. Unii dintre ei au declarat că au venit la acţiune în urma unor postări pe o reţea de socializare, fiind împotriva exploatării minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană şi a gazelor de şist.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ