UPDATE Vot decisiv peste Prut: Republica Moldova are GUVERN

| 18 feb, 16:27

Parlamentul de la Chişinău a votat miercuri investirea noului Guvern de la Chişinău, în fruntea căruia se va afla Chiril Gaburici. Decizia a fost susţinută de 60 de parlamentari.

Pentru învestirea Guvernului erau necesare voturile a cel puţin 51 de deputaţi.

Noul executiv urmează să-şi înceapă activitatea cel puţin peste trei zile.

Potrivit Constituţiei, dacă Legislativul acordă votul de încredere, şeful statului Nicolae Timofti numeşte noul Executiv.

Ulterior, în cel mult trei zile, membrii Cabinetului de Miniştri vor depune jurământul credinţă în faţa preşedintelui ţării. Din acel moment, noul Executiv îşi începe activitatea oficial, potrivit Publika.md.

"Am acceptat oferta de a candida după o analiză a situației din țară, a provocărilor care stau în fața noastră ca stat. Pentru mine această funcție nu este o onoare, dar este o responsabilitate. Înțeleg că de mine și de cabinetul de miniștri depinde viitorul țării. Împreună cu colegii din Guvern, voi continua procesele demarate anterior și anume de integrare europeană. Stimați domnilor deputați, programul corespunde obiectivelor pe care le are R. Moldova ca stat”, a declarat Chiril Gaburici, înaintea votului de învestitură.

Prima tentativă de formarea Guvernului de la Chişinău a eşuat, după ce Iurie Leancă nu a primit votul de încrede al Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ