Uraganele au relansat vânzările de autovehicule în SUA

| 05 oct, 14:38

Vânzările de autovehicule în SUA au înregistrat o creștere semnificativă în luna septembrie, ca urmare a înlocuirii sutelor de mii de vehicule distruse de uraganele Harvey și Irma în Texas (sud) și Florida (sud-estul SUA), informează AFP.

General Motors (GM) și Ford, primii doi constructori americani de automobile, au fost cei care au profitat cel mai mult de această relansare a vânzărilor de autovehicule după mai multe luni dificile. GM a vândut 279.297 vehicule luna trecută pe piața din SUA, în creștere cu 11,86% în ritm anual, cu mult peste creșterea de 7,4% estimată de analiștii intervievați de firma de cercetare de piață Edmunds.com. În cazul Ford, înmatriculările în luna septembrie au atins 222.248 unități, în creștere cu 8,7% în ritm anual, aproape dublu față de previziunile analiștilor (4,7%).

"Suntem fericiți să spunem că revenirea din Houston și Florida progresează rapid", a declarat directorul de vânzări și marketing de la Ford, Mark LaNeve.

Efectul uraganelor a fost resimțit și de constructorii auto străini, precum grupul japonez Toyota, care luna trecută a vândut 226.632 vehicule în SUA (în creștere cu 14,9% în ritm anual) și compatriotul său Nissan (139.932 vehicule, creștere de 9,5%).

"Vânzările de autovehicule noi au crescut în Houston deoarece cumpărătorii au vrut să înlocuiască rapid vehiculele distruse de uraganul Harvey", a explicat Jessica Caldwell, analist la Edmunds.com. Potrivit acesteia, în primele trei săptămâni care au urmat uraganului Harvey, cererea de autovehicule în Houston a crescut cu 109%, comparativ cu cele trei săptămâni care au precedat catastrofa.

De asemenea, prețul mediu al tranzacțiilor a crescut cu 18% în regiunile afectate de uragane în luna septembrie, ceea ce este un semn bun pentru rentabilitatea constructorilor de automobile care au demarate numeroase oferte promoționale până în luna august, în încercarea de a relansa vânzările care au fost modeste în prima jumătate a anului.

Automobilele sunt indispensabile în regiunea Houston, unde distanțele parcurse sunt mari, iar transportul public foarte slab dezvoltat. Potrivit specialiștilor de la firma de consultanță Black Book, în Houston vor trebui înlocuite aproximativ 500.000 de autovehicule, cu mult mai mult decât cele 250.000 de vehicule distruse de uraganul Sandy în 2012 sau de cele 200.000 vehicule distruse de uraganul Katrina în 2005.

Statisticile oficiale cu privire la vânzările de autovehicule în luna septembrie urmează să fie publicate mai târziu de firma Autodata. Potrivit analiștilor, un număr de aproximativ 1,43 milioane de vehicule noi au fost înmatriculate în luna septembrie în SUA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ