URIAŞUL din Illinois. Cel mai ÎNALT om din toate timpurile - FOTO

| 30 mai, 2014

Robert Pershing Wadlow este cel mai înalt om din istorie.

Supranumit "Uriaşul din Illinois", este cunoscut drept cel mai înalt om din toate timpurile pentru care există dovezi de necontestat.

S-a născut pe 22 februarie 1918 în Aton, Illinois, SUA. La 5 ani avea 1.63 m, la 10 ani avea 1.98 iar la 16 ani deja avea 2.40 metri. Greutatea maxima a atins-o in jurul varstei de 21 de ani: 223kg.  A murit la vârsta de 22 de ani când atinsese impresionanta înălţime de 2, 72 metri.

Cei doi frati si doua surori ale sale aveau greutatea si inaltimea normale. Scurta sa viata a inceput sa fie dificila inca din copilarie. Era privit ca un baiat cuminte si linistit castigandu-si numele de "uriasul bland". Dorinta lui era devina avocat insa din cauza mainilor foarte mari, folosirea rechizitelor si a instrumentelor de laborator constituia un adevarat cosmar. Ii era frica sa mearga pe timp de iarna intrucat cresterea rapida in inaltime a dus la fragilitatea oaselor si ar fi putut repede ajunge la spital dintr-o banala alunecare pe gheata. Avand probleme de sanatate si de acomodare ii era greu sa gaseasca un mijloc de a-si castiga existenta.

La 19 ani si-a gasit de lucru tocmai pentru ca era privit ca o ciudatenie, angajandu-se la Pingling Brothers Circus. Un an mai tarziu a devenit reprezentant al unei firme de pantofi. Firma ii furniza gratis pantofi cu numar foarte mare pe are ii purta in calatoriile sale de prezentare. Folositi si in scop publicitar, acesti pantofi faceau sa creasca numarul vanzarilor si mai ales popularitatea. Ziarul local din Alton publica adesea stiri din viata sa si incepusera sa circule anectode despre el ca mare om.

O infectie la genunchiul drept lasata netratata i-a grabit moartea lui Robert. In timpul unei parade de 4 ore pe o vreme cu o umiditate insuportabila i s-a agravat starea de sanatate. A murit dupa ce a zacut trei zile in camera sa de hotel fiindu-i necesare doua paturi. Desi la inmormantare au participat 30 000 de oameni, cel mai mare om din lume a murit cu sufletul neimplinit neputandu-se bucura de toate nimicurile care fac viata mai placuta. In 1985, in Alton, Illinois i s-a ridicat o statuie din bronz cu dimensiunile sale reale cunoscuta mai mult sub numele de "uriasul bland".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mai, 2014
marius
greseala in textul articolului
Robert Pershing Wadlow avea 2.72 m inaltime si nu 2.27m!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ