USB a cerut renumărarea voturilor în 18 secţii. Se invocă 'o corelaţie negativă' între voturile nule şi opţiunile pro-Armand

| 07 iun, 17:01

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secţii din sectorul 1, apreciind că în acestea ''s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule şi cele pentru candidata USB la Primărie, Clotilde Armand.

"Am solicitat renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din sectorul 1 întrebuinţate în secţiile de votare 5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 şi 158, aflate în circumscripţia teritorială a sectorului 1 Bucureşti. Motivul este că, în aceste secţii, între procentajul voturilor pentru Clotilde şi cel al voturilor nule, s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă (-0,555, nivel de semnificaţie 99%). Cu alte cuvinte, cu cât au fost mai multe voturi nule, cu atât mai puţine pentru candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand. Mulţumim domnului Mircea Kivu pentru ajutor", a scris liderul USB, Nicuşor Dan, pe Facebook. 

Cererea Uniunii Salvaţi Bucureştiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secţii din sectorul 1 a ajuns, marţi, la Biroul Electoral de Circumscripţie şi ar putea fi soluţionată în cursul acestei zile, a precizat preşedintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian. 

Nicuşor Dan a anunţat, luni seara, că USB va depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în cinci-zece secţii, invocând discrepanţe statistice. 

"Sperăm ca Biroul Electoral al Sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. (...) În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare", a spus Nicuşor Dan, la B1 Tv. 

Tot luni, Nicuşor Dan scria pe Facebook că reprezentanta USB în cursa pentru Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câştigat în secţiile de votare în care formaţiunea a avut observatori, dar a pierdut în celelalte. 

"Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră)", a spus liderul USB. 

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieşirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) - 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) - 30,5%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ