USR a depus în Parlament un proiect de lege pentru interzicerea reclamelor la noile produse din tutun

| 20 iun, 20:39

Deputatul USR Adrian Wiener a anunţat, marţi, că a depus la Parlament un proiect de lege prin care se interzic reclama, promovarea şi campaniile de sponsorizare pentru toate produsele din tutun, inclusiv pentru tutunul încălzit.

 

„Vreau să vă vorbesc despre o lege care îşi propune să interzică publicitatea la tutun. În primul rând, să definim produsele similare, pentru că există foarte multe goluri în legislaţia actuală, iar marile oraşe sunt împânzite cu reclamă la tutun încălzit. Premisa este că în România 17% dintre decese sunt consecinţa bolilor cauzate de fumat, 27% dintre cancere sunt legate de fumat, 9 din 10 cancere pulmonare sunt legate direct de fumat, cancerul pulmonar fiind principala cauză de mortalitate neoplazică în România. Unul din 5 români fumează, dar marea dramă este la tineri, la copii şi la adolescenţi, unde 30% dintre ei fumează, mult peste media europeană. Dacă luăm în considerare şi tutunul încălzit, procentul ajunge la 40%”, a afirmat Adrian Wiener, marţi la Parlament.
Deputatul USR a mai spus că partidul din care face parte consideră că este o datorie morală a clasei politice să ia atitudine.
„Faptul că încă în România se face reclamă la tutun, se promovează cu campanii ţintite tinerii, se datorează şi lipsei de acţiune a clasei politice, ignorării acestei uriaşe probleme pe care o avem. Noi nu putem să stăm deoparte şi am considerat, alături de colegii mei, că trebuie să facem acest lucru. Sperăm ca toate partidele politice şi toţi parlamentarii să înţeleagă importanţa acestei legi, să oprim această nenorocire care este în rândul tinerilor şi adolescenţilor, faptul că prin aceste campanii ţintite ei sunt racolaţi şi devin dependenţi de nicotină”, a completat Wiener.
El a adăugat că interzicerea reclamei la orice fel de produse din tutun se va adresa şi mediului online.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ