USR Bucureşti: Bucureştenii suferă din cauza unui război politic

| 20 ian, 18:48

Este absolut iresponsabil să şantajezi bucureştenii, să-i laşi să îngheţe în frig în staţii pentru a puncta politic, susţine USR Bucureşti, într-un comunicat de presă. Sindicatul STB este controlat de consilierul general PSD Vasile Petrariu. STB este controlată, însă, de PNL.E

 

USR Bucureşti atrage atenţia că, conform legislaţiei în vigoare este necesară asigurarea unui minim de 30% din transportul public pentru a furniza mobilitate oamenilor. Orice încălcare a legislaţiei va avea consecinţe penale şi patrimoniale.
“STB are nevoie de reforme şi restructurări. Fix ce a propus USR în tot statul român. Lucrul acesta este încă aşteptat de bucureşteni. Sa tot dăm bani publici fără o perspectivă de reformă în aceste companii nu este o soluţie viabilă. Şi nu e o perspectiva pe care să o susţinem. Numai atunci când vom înceta cu conducerea politizată a companiilor şi a sindicatelor, vom avea servicii de calitate”, a declarat preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, conform sursei citate.
Sursa menţionată mai spune că filiala USR Bucureşti susţine reforma întregii administraţii bucureştene, inclusiv restructurarea companiei Societate de Transport Bucureşti. Ne aflăm în situaţia în care bucureştenii au de suferit din cauza iresponsabilităţii politice a partidelor vechi.
Vasile Petrariu, liderul Sindicatului din Societatea de Transporturi Bucureşti (STB) a declarat, joi, că şoferii STB vor relua munca doar când directorul general al STB va fi demis de Consiliul de Administraţie. El a precizat că la negocieri, fără el nu va merge nimeni din partea Sindicatului Transportatorilor, răspunzându-i primarului Capitalei care afirmase că doreşte să vorbească cu cei care au făcut grevă dar nu cu consilierul PSD, care a politizat acest protest. Angajaţii STB cer renegocierea contractului colectiv de muncă, prin care să se asigure o creştere salarială de minimum 10%, care să compenseze rata inflaţiei şi preţurile majorate, a mai spus liderul sindicatului.
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat joi că greva la Societatea de Transport Bucureşti, în urma căreia maşinile nu au ieşit pe traseu, este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă, care afectează foarte mulţi bucureşteni, din toate categoriile. El a precizat că STB a depus deja acţiune în instanţă, iar municipalitatea va face o cerere de intervenţie, care e scrisă deja. El a mai susţinut că nu este grevă spontană, ci este orchestrată de liderii de sindicat, fiind o grevă politică, condusă de liderul de sindicat Vasile Petrariu, consilier PSD. Nicuşor Dan a transmis protestatarilor că este deschis la dialog, dar nu prin liderii de sindicat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ