USR: Ciolacu şi Ciucă au tocat banii pe sinecuri şi pensii speciale şi au lăsat sistemul sanitar să ajungă în colaps

| 15 noi, 19:14

USR a criticat, miercuri, guvernarea PSD - PNL, susţinând că a ''tocat banii pe pensii speciale şi sinecuri'', iar sistemul sanitar a ajuns "în colaps", fără bani pentru plata medicilor şi pentru medicamente.

 

USR invocă situaţia de la Arad, unde conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi-a anunţat angajaţii că nu poate plăti salariile, din cauză că nu are fondurile necesare. La Timişoara, medicii au fost anunţaţi ca îşi vor primi salariile la jumătate. Situaţii similare sunt şi în alte spitale din ţară, se arată într-un comunicat transmis de USR.
"Există întârzieri majore şi la decontarea medicamentelor compensate eliberate de farmacii, astăzi farmaciştii sunt în stradă şi protestează. Furnizorii spitalelor aşteaptă şi ei de luni de zile plata facturilor, angajatorii aşteaptă de luni de zile plata concediilor medicale. USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să reducă risipa ca să aibă bani pentru cheltuielile de bază ale statului, începând cu spitale şi medicamente. Marcel Ciolacu trebuie să îşi reevalueze priorităţile. Urgent", se menţionează în comunicat.
Potrivit preşedintelui USR, Cătălin Drulă, românii "nu mai fac faţă scumpirilor la alimente", iar antreprenorii sunt "îngropaţi" în taxe.
"Spitalele sunt lăsate fără bani de salarii pentru medici şi fără medicamente pentru pacienţi. Farmaciştii sunt în stradă. Antreprenorii sunt îngropaţi în taxe. Românii nu mai fac faţă scumpirilor la alimente. România se prăbuşeşte sub guvernarea PSD şi PNL. Fără PNL, PSD nu ar fi putut face toate astea. Românii o duc din ce în ce în ce mai rău. Mai puţin o mână de privilegiaţi. Suferim cu toţii pentru a avea ei bani de pensiile speciale - care cresc cu până la 8.000 de lei de la 1 ianuarie, pentru a avea ei bani de sinecuri şi pentru că baronii lor nu se mai satură să fure bani", a afirmat liderul USR, potrivit comunicatului.
"Într-o lume normală, managerii de spitale s-ar preocupa intens de satisfacţia pacienţilor, îmbunătăţirea condiţiilor, formarea echipelor pe secţii, acces la aparate şi tratamente noi, planuri de investiţii, etc. În România păstorită de Marcei, Ciolacu&Boloş, managerii stau pe avarii pentru plăţile către furnizori şi angajaţi. Trăim în România pe caiet, cu un sistem sanitar în colaps", a declarat şi deputatul USR Adrian Wiener.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ