USR, decizie de ultimă oră! Motivul pentru care va depune plângere penală pe numele Gabrielei Firea

| 01 noi, 20:41

USR anunţă că va depune plângere penală pe numele primarului general Gabriela Firea, pe care o acuză de abuz în serviciu în legătură cu Spitalul Gomoiu, unde ar fi fost realizate lucrări la preţ supraevaluat. şi solicită angajaţilor Primăriei să nu distrugă documente care ar putea fi probe în anchetă.

 

Reprezentanţii USR au anunţat că luni vor depune plângere penală pe numele primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, sesizare care va fi însoţită de toate documentele pe care USR a reuşit să le adune în legătură cu cheltuielile de la Spitalul de pediatrie Victor Gomoiu.
"Este clar că în acest moment Gabriela Firea este imaginea falimentului politic, administrativ şi, mai ales, moral al PSD. Doamna Gabriela Firea  a reuşit să aducă în aceşti trei ani şi jumătate de mandat Bucureştiul în pragul falimentului şi, la propriu, Radet în pragul falimentului. Acelaşi management defectuos şi, se pare, şi de natură penală se întâmplă şi la Administraţia Spitalelor Bucureşti, după cum aflăm din relatările presei din zilele acestea”, a afirmat vineri seară, într-o conferinţă de presă, consilierul municipal Ana Ciceală.
Ea a acuzat că "situaţia de la Gomoiu dovedeşte administraţia clientelară, mafiotă, incompetentă şi coruptă de la Bucureşti şi în special aducerea spitalelor din Bucureşti pe marginea prăpastiei”.
Ana Ciceală a spus, de asemenea, că Gabriela Firea are "o culpă nu numai morală şi politică, ci foarte probabil şi una penală”, prin faptul că ar fi ascuns raportul Corpului de Control al Primului Ministru efectuat în anul 2017.
Consilierul municipal din partea USR a acuzat că primarul a refuzat să îi pună la dispoziţie raportul respectiv şi concluziile acestuia, USR primind de la un angajat al Administraţiei Spitalelor din Capitală un răspuns conform căruia datele solicitate sunt confidenţiale.
"Procurorii, la solicitarea noastră - fiindcă vom face plângere penală pentru abuz în serviciu contra Gabrielei Firea -, ar trebui să verifice şi să constate de ce doamna Gabriela Firea a ţinut ascuns timp de mai bine de doi ani de zile acest raport al Corului de Control şi să încerce să îşi dea seama de ce în continuare dumneaei nu sesizează aceste organe de anchetă”, a mai spus Ciceală.
Ea a acuzat că în Primăria Capitalei "zeci de milioane de euro sunt fraudaţi cu bună ştiinţă de către cei care sunt la conducerea Primăriei, se ştie despre asta, sunt rapoarte întocmite şi cu toate aceste spitalele zac din lipsă de investiţii. Practic se fură de la oameni bolnavi de către o administraţie profund coruptă” şi a cerut din nou demisia primarului general Gabriela Firea.
La rândul său, preşedintele USR Bucureşti, Dumitru Dobre, a lansat un apel către angajaţii Primăriei pentru ca aceştia să nu distrugă documente care ar putea fi probe în ancheta penală.
"Rugăm şi somăm pe toată lumea, indiferent că vorbim de Gabriela Firea, indiferent că vorbim de toţi cei cu funcţie de decizie sau de ultimul trepăduş din ASSMB să nu distrugă probe, să nu antedateze fapte, să nu facă dispărute facturi, situaţii de lucrări bun de plată pe diverse documente pentru că în zilele următoare o să vină DNA-ul acolo şi o să-i la împins vagoane şi dacă oamenii ăştia nu au o ultimă urmă de instinct de conservare o să le fie rău”, a spus liderul USR Bucureşti, potrivit News.ro.
Acesta acuză că la Gomoiu este "o fraudă colosală, de vreo 15 milioane de euro”.
Primarul Capitalei Gabriela Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”, a scris joi Libertatea acuzând-o şi că a ţinut ascuns raportul referitor la valoarea lucrărilor.
Libertatea afirmă că Spitalul Gomoiu a fost contractat şi făcut pe vremea lui Sorin Oprescu, dar a fost finalizat, recepţionat, plătit şi inaugurat în mandatul Gabrielei Firea.
”Libertatea a intrat în posesia unor documente interne ale Primăriei în care Corpul de Control al Guvernului şi experţi în construcţii, contractaţi chiar de către PMB, au evidenţiat cât de mult s-a încărcat factura din bani publici pentru spitalul de copii Gomoiu.  Deşi e în posesia acestor informaţii, Primăria nu le-a făcut niciodată publice şi prezintă investiţia de la Gomoiu drept un mare succes”, anunţă publicaţia, care precizează că ”8 vase de toaletă instalate la spitalul de copii Gomoiu au fost plătite cu 2.858 de lei bucata, în timp ce au costat, de fapt, 272 de lei”, invocând raportul Corpului de Control al Guvernului.
Primăria Capitalei respinge acuzaţiile referitoare la realizarea unor lucrări supraevaluate la Spitalul Gomoiu, după informaţiile publicate de Libertatea, precizând că procedura de achiziţie pentru construirea acestui spital nu a fost făcută în mandatul actualului primar general. PMB mai arată că, în urma unei expertize, s-a constatat că fuseseră executate lucrări de 23 milioane lei de către constructor, fără ca acestea să fie incluse în proiect sau în contractul de lucrări. "Ca urmare, nu au fost realizate aceste plăţi necuvenite! Deci, pentru că au fost identificate lucrări executate fără acoperire din punct de vedere contractual (aşadar realizate de constructor fără a fi prevăzute în contract), care au fost recepţionate de către consultant, acestea nu au fost plătite de PMB prin ASSMB, motiv pentru care Municipalitatea a fost acţionată în judecată de către constructor", susţine PMB.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ