USR estimează că va avea 43 de parlamentari

| 12 dec, 14:58

Uniunea Salvaţi România (USR) va avea probabil 43 de reprezentanţi în Parlament, dintre care 30 de deputaţi şi 13 senatori, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, Cristian Ghinea, candidat din partea formaţiunii.

El a adăugat că este vorba de un număr de opt deputaţi în Bucureşti, dar vor fi reprezentate şi judeţele Timiş, Braşov, Cluj. 

Ghinea a remarcat "scorul foarte bun" al USR în Bucureşti, adăugând că în câteva judeţe şi mari centre universitare partidul a făcut o "figură frumoasă": Cluj (15%), Sibiu, Braşov, Timiş (14%), Iaşi (9,6%). În opinia sa, scoruri bune au fost obţinute şi în judeţe precum Prahova (8,6%), Maramureş (7,3%), Galaţi (7,8%), Constanţa. 

"Practic sunt judeţe industriale unde avem o populaţie urbană mai mare şi care a fost deschisă ofertei noastre. (...) Grupul parlamentar al USR are în componenţă nişte oameni extraordinari care chiar vor schimba modul în care Parlamentul funcţionează, (...) oameni care au demonstrat performanţă ca implicare civică înainte de a intra în politică şi care efectiv vor face asta şi în Parlament", a susţinut el. 

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că probabil doi reprezentanţi ai formaţiunii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor ajunge să facă parte din Parlament. În acest context, el a atras atenţia asupra faptului că CGMB nu a votat pentru ocuparea unui post vacantat în urma demisiei fostului consilier general Dumitru Dobrev. 

"Doar campania electorală ne-a făcut să nu facem plângere penală împotriva consilierilor care nu au pus pe ordinea de zi şi, în consecinţă, nu au votat pentru locul care ne aparţine. Acum probabil că vor vacanta două alte locuri de la Consiliul General, deci vor fi trei colegi: Liviu Mălureanu şi alţi doi care să fie votaţi şi sperăm să facă asta PSD", a spus el. 

Nicuşor Dan şi-a exprimat convingerea că membrii USR care au intrat în Parlament vor putea reprezenta mai bine interesele bucureştenilor pe anumite chestiuni. 

"Vă dau exemplu situaţia taximetriştilor, unde totul se rezumă la activitatea ineficientă şi abuzivă a directorului Poliţiei locale a Municipiului Bucureşti. Nu poţi să îi faci acestui om nimic din poziţia de consilier general, poţi să îi faci din poziţia de membru în Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor sau Senatului. La fel, pe chestiunea uriaşă pentru bucureşteni a centurii Capitalei - e o chestiune care ţine în măsură foarte mică de activitatea în CGMB, ea depinde foarte mult de activitatea Guvernului şi de alocarea de fonduri pentru centura Bucureştiului, care este un atribut al Ministerului Transporturilor şi al Parlamentului, în ceea ce priveşte bugetul", a explicat liderul USR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ