USR: Premierul Marcel Ciolacu refuză să vină în Parlament să explice cum îndatorează România cu un miliard de lei pe zi

| 04 mar, 18:45

Premierul Marcel Ciolacu a refuzat să vină în Parlament după ce a fost invitat, la Senat, de parlamentarii USR. Liderul senatorilor USR Radu Mihail îl acuză pe Marcel Ciolacu că fuge de teama întrebărilor privind situaţia economică reală a României. În conformitate cu Regulamentul Senatului, participarea la Ora Prim-ministrului este obligatorie.

 

„Obligativitatea prim-ministrului de a participa este trecută în Regulamentul Senatului, dar se pare că domnul Ciucă nu vrea să-l deranjeze pe domnul Ciolacu, să-l pună în situaţia penibilă în care ar fi trebuit să răspundă la nişte întrebări clare şi precise privind starea jalnică în care se află economia şi finanţele ţării. Ciolacu ar trebui să ştie că în fiecare zi de luni din prima săptămână a lunii trebuie să vină să le explice românilor ce se întâmplă cu ţara pe care o conduce, ce face Guvernul pentru români. Partidul Comasat Român, noul PCR al domnilor Ciucă şi Ciolacu, nu are niciun interes ca democraţia din România să funcţioneze”, a afirmat senatorul USR Radu Mihail, conform comunicatului de presă al partidului.
România este singura ţară din Uniunea Europeană în procedura de deficit excesiv. Statul român a cheltuit cu mult mai mult decât a încasat, trăim pe superdatorie, mai precizează sursa citată.
Numărul de angajaţi la stat a crescut la 1,3 milioane pe fondul unei populaţii în scădere. Guvernarea PSD-PNL a tot crescut taxe, în loc să le scadă, într-o perioadă complicată economic. Deşi PSD şi PNL dau vina pe contextul internaţional pentru indicatorii economici, în condiţii similare, celelalte ţări din Uniunea Europeană s-au descurcat mult mai bine. Datele Eurostat de luna trecută arătau că România a ajuns pe primul loc la inflaţie în Uniune. Practic, măsurile luate de PSD şi PNL în ultimii doi ani ne-au scumpit alimentele, serviciile, facturile la cel mai mare nivel din Europa.
„Noi nu l-am invitat pe domul Ciolacu doar să ne explice de ce aruncă cu milioane de euro pentru repararea unei vile pentru şeful lui de la Cotroceni, nu l-am invitat să ne explice ce are de gând să facă pentru a opri sinecurile pentru pilele de partid, ci să ne dea informaţii reale despre lucrurile care-i interesează pe români: ce se întâmplă cu inflaţia, de ce cresc preţurile la alimente, ce se întâmplă cu sumele astronomice cu care Guvernul pe care-l conduce îndatorează ţara, de am ajuns să ne împrumutăm zilnic câte un miliard de lei!”, mai spune Radu Mihail, conform surse menţionate.
USR va continua să-l invite pe Marcel Ciolacu la Ora Prim-ministrului până când va considera că românii merită să li se explice ce face Guvernul cu banii lor.
Încă din 23 februarie, grupul USR din Senat a anunţat că îl cheamă pe Marcel Ciolacu la „Ora Prim-ministrului”, în ziua de luni, 4 martie, pentru a da explicaţii despre cum a ajuns România pe primul loc la inflaţie în UE, iar ritmul de creştere economică s-a prăbuşit. De asemenea, USR i-a cerut liderului PSD să explice deficitul bugetar uriaş şi rata alarmantă cu care România se împrumută pentru a face faţă cheltuielilor curente.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ